Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Αγαπητοί αναγνώστες της εφημερίδας

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ

Στις 19 Μαρτίου 2009 η τοπική ΚΟΒ Κασσωπαίων εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία στοχοποιούσε μια «μικρη εθνικιστική ομάδα». Στην ανακοίνωση, που δεν αναφέρουν κανένα όνομα απο τη ΚΟΒ λες και όλοι στο χωριό και στο Δήμο μας γνωρίζουν ποιοι συμμετέχουν σε αυτήν, δεν γράφει ποιά είναι τα πρόσωπα της «μικρής εθνικιστικής ομάδας».
Μιλάει η ανακοίνωση για μαθητές του γυμνασίου (δεν τους κατονομάζει) οτι «χρησιμοποιήθηκαν» απο την «εθνικιστική ομάδα». Δεν λέει απο ποιούς συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν και δεν παραθέτει κανένα στοιχείο.
Οι «ανύπαρκτοι» που υπογράφουν την ανακοίνωση της ΚΟΒ μάλλον αναφέρονται σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κασσιώπης μια εβδομάδα πριν την Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου.
Θα σας πούμε όλη την αλήθεια για το πως έγινε το περιστατικό που το διαστρέβλωσαν και προσπάθησαν για κομματικά συμφέροντα να το χρησιμοποιήσουν, οι «αόρατοι» της ΚΟΒ.
Ομάδα μαθητών των τάξεων του Λυκείου έθεσε ένα ζήτημα για το αν θα πρέπει να συμμετέχουν και οι αλλοδαποί στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
(Μήπως πρέπει να ρωτάμε τους ανώνυμους της ΚΟΒ, για το τι θα συζητάμε στο σχολείο και στις παρέες μας;)
Πρότειναν μάλιστα να γίνει ψηφοφορία απο την πλευρά των μαθητών για το ζήτημα αυτό.
Εμείς πιστεύουμε οτι είναι πραγματικά καταπιεστικό και ρατσιστικό να επιβάλλεται σε αλλοδαπούς, η πλειοψηφία των οποίων είναι αλβανικής καταγωγής στο σχολείο μας, να συμμετέχουν στις παρελάσεις, απο τη στιγμή που οι πρόγονοί τους εκείνοι την εποχή της Τουρκοκρατίας ήταν σύμμαχοι με τους Τούρκους και πολέμησαν για αιώνες εναντίον των Ελλήνων και κατα τη διάρκεια της Επανάστασης. Ολοι γνωρίζουν οτι η παρέλαση γίνεται για να τιμήσουμε τους προγόνους μας που συμμετείχαν στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα κατά των Τούρκων και των συμμάχων τους.
Πως γίνεται να αισθάνεται ωραία ένας Αλβανός που συμμετέχει σε μια παρέλαση που γίνεται προς τιμήν αυτών που πολέμησαν εναντίον των Αλβανών προγόνων του;
Θα αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό ιστορικό γεγονός. Οι «Λαλαίοι» ήταν εξισλαμισθέντες Αλβανοί, Τουρκαλβανοί δηλαδή, που έπαιζαν το ρόλο του «αστυφύλακα» για την τουρκική διοίκηση στην Πελοπόννησο.
Εκεί οι Λαλαίοι είχαν τους Ελληνες για σκλάβους τους. Συμμετείχαν σε πολιορκίες πόλεων σε όλη την Πελοπόννησο και ήταν γνωστοί για την σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τους υπόδουλους Ελληνες. Οταν άρχισαν μετα την έναρξη της Επανάστασης να κερδίζουν έδαφος οι Ελληνες στην Πελοπόννησο, θυμόντουσαν ακόμη το χατζάρι των Λαλαίων και τους κυνήγησαν μέχρι την Ηπειρο, πέρα απο τα σημερινά σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας.
Αυτούς τους αγώνες για ανεξαρτησία τιμούμε και σήμερα οι Ελληνες.
Εμείς ουτε ρατσιστές είμαστε ούτε εναντίον των Αλβανών συμμαθητών μας και φίλων μας. Ρατσιστές είναι αυτοί οι «ακατανόμαστοι» της ΚΟΒ, που προσπαθούν να μας στοχοποιήσουν και να μας απομονώσουν όπως λένε στην ανακοίνωσή τους, λες και είμαστε εγκληματίες. Ρατσιστές επίσης είναι αυτοί που αναγκάζουν τους αλλοδαπούς μαθητές να συμμετέχουν στις εθνικές παρελάσεις «με το ζόρι», βάζοντας τους απουσίες σε περίπτωση που δεν συμμετέχουν.
Μερικοί αλλοδαποί του σχολείου μας μάλιστα(7-8), ψήφισαν οτι δεν θέλουν να συμμετέχουν στις παρελάσεις.
Εμείς βλέποντας οτι και σε πολλούς αλλοδαπούς συμμαθητές μας δεν αρέσει το οτι συμμετέχουν στις παρελάσεις για τις Εθνικές μας γιορτές ή τους είναι αδιάφορο το αν συμμετέχουν, πιστεύουμε οτι πρέπει να σταματήσει η καταναγκαστική συμμετοχή των αλλοδαπών μαθητών στις παρελάσεις.
Σε αυτό τον παραλογισμό εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι.

Τέλος ας σταματήσουν οι «άγνωστοι» της ΚΟΒ να στοχοποιούν ακόμη και ανήλικους μαθητές. Αν έχουν κάτι να πουν ας απαντήσουν επώνυμα και με στοιχεία.







4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιοί απαντούν?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ?
....ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ..

Ανώνυμος είπε...

Μου προκαλεί εντύπωση πως κάποιοι έλληνες μαθητές που τα προηγούμενα χρόνια στις σχολικές παρελάσεις προτιμούσαν να πίνουν καφέ στις γύρω καφετέρειες και να πετούν στραγάλια στους συμμαθητές τους έρχονται φέτος πριν απο την παρέλαση και μαζεύουν υπογραφές στο σχολείο για να μη συμμετάσχουν αυτοί οι μαθητές οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν την παρέλαση απο το καφέ και τον πρωινό ύπνο!

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ είπε...

Αγαπητέ φίλε,
προφανώς δεν μένεις στον Δήμο Κασσωπαίων.Στο Δήμο μας όλοι οι μαθητές συμμετέχουν υποχρεωτικά στην παρέλαση-επειδή υπάρχουν λίγοι μαθητές στο Λύκειο.Αν κάποιος δεν θέλει να συμμετάσχει δεν έρχετε καν για να μην τον δούν οι καθηγητές και φάνε αποβολή.Αρα είναι αδύνατο να πίνει καφέ δίπλα στην παρέλαση και να πετάει στραγάλια...
Εαν όμως πραγματι συνέβη αυτό το περιστατικό τι έκαναν οι καθηγητές του για να τον συμμορφώσουν;
Το Λύκειο Κασσιώπης δεν είναι η Γκράβα με τα στραγάλια και τα κέρματα στις παρελάσεις.
Μην παραπληροφορείς τους αναγνώστες του ιστολογίου.