ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Τηλεμεσίτης προπαγανδίζει, για απόσχιση των Ιονίων Νήσων απο την Ελλάδα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε όλη την Κέρκυρα, η εφημερίδα - περιοδικό «Corfu News», αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα (γιατί άραγε; μήπως δεν θέλουν οι συντάκτες του να μάθουν όλοι οι Κερκυραίοι ποιές είναι οι προθέσεις τους για το μέλλον του Νησιού;) Στο περιοδικό αυτό ανακοινωνόταν προκλητικά, η δημιουργία κόμματος στις δημοτικές εκλογές που θα ζητά την επαναδιαπραγμάτευση Ένωσης των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα. Με άλλα λόγια ζητάνε την αποκοπή των Ιονίων Νήσων απο την υπόλοιπη Ελλάδα, εμφανίζοντας μάλιστα και τη σημαία , με το Βενετσιάνικο λέοντα. Το σύμβολο αυτό σήμαινε την κατοχή των Ιονίων Νήσων απο μια ξένη δύναμη, δηλαδή την εποχή, που οι Έλληνες ήταν υπόδουλοι.

Μέσα απο την προκλητική διακήρυξη του περιοδικού, που υπογράφεται απο τον «Harry Tsoukalas» ή ελληνιστί Χάρη Τσουκαλά, εκφράζονται επικίνδυνες και ανιστόρητες απόψεις, που πολύ θα ήθελαν οι παλιοί κατακτητές να ασπαστούμε.

Διαβάζουμε λοιπόν στο εξώφυλλο του περιοδικού μια προειδοποίηση πρός την Αθήνα: «Αθήνα Πρόσεχε. Αυτό είναι μια προειδοποίηση. Η ένωση με την Ελλάδα το 1864, μετά απο 50 χρόνια Βρετανικής κυριαρχίας στο νησί, ήταν το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία μας» και συνεχίζει «αν είναι απαραίτητο μπορούμε να επιστρέψουμε στους παλιούς μας συμμάχους Βρετανία και Ρωσία. Μια κίνηση που είναι σίγουρο οτι θα ανησυχήσει την Αθήνα», « Η Συνθήκη του Λονδίνου, υπογεγραμμένη απο την Πρωσία, Γαλλία και Βρετανία και τις άλλες μεγάλες δυνάμεις της εποχής, πρέπει να ξανα-εφαρμοστεί. Και αν η κυβέρνηση της Αθήνας αρνηθεί να σκύψει πάνω απο τη Κέρκυρα τότε ο δρόμος θα ανοίξει για τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών των Ιονίων Νήσων, ενός ανεξάρτητου Εθνους. Και αν είναι απαραίτητο μπορούμε να επιστρέψουμε στους παλιούς μας συμμάχους την Βρετανία και τη Ρωσία. Μια κίνηση που σίγουρα θα ανησυχήσει την Αθήνα». .

Ξεχνάει όμως ο κ. Τσουκαλάς ότι η Κέρκυρα ήταν υπόδουλη στους «παλιούς συμμάχους» και όχι σύμμαχός τους. Αυτοί ήλεγχαν την οικονομία, το εμπόριο και τους νόμους στο νησί. Όλοι οι Έλληνες καταπιέζονταν και απλά έπρεπε να εκτελούν τις διαταγές των κατακτητών τους, όποιες και αν ήταν αυτές. Αποκρύπτει τον αριθμό των απαγχονισμένων Κερκυραίων που τόλμησαν να αντιδράσουν στην κατοχή των ξένων.

Ίσως στον κ. Τσουκαλά και σε μερικούς άλλους αρέσει να βρίσκονται υπό ξένη κυριαρχία και να μην έχουν τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν ή να πάρουν επιχορηγήσεις για δημόσια έργα, τα οποία έργα τώρα δίνονται στην υπηρεσία όλων των Κερκυραίων, ενώ κατά την ξένη κατοχή εξυπηρετούσαν τα περισσότερα, μόνο τις ανάγκες των κατακτητών.

Επιπλέον οι φόροι ειδικά κατά την αγγλική κατοχή του νησιού ήταν δυσβάσταχτοι, οδηγώντας έτσι πολλούς κατοίκους να φύγουν απο το νησί. Το κυριότερο όμως απ’όλα που δεν αναφέρεται στο περιοδικό αυτό, είναι ότι οι Έλληνες στην συντριπτική πλειοψηφία τους έχασαν τη γή στην οποία ζούσαν. Το καθεστώς που επέβαλαν οι κατακτητές ήταν φεουδαρχικό και μόνο λίγοι είχαν την δυνατότητα να κατέχουν τμήματα γής. Οι υπόλοιποι ζούσαν με τα λιγοστά αγαθά που τους παραχωρούσαν οι «αφέντες» τους, που κατείχαν τη γή στην οποία δούλευαν υποχρεωτικά σαν δουλοπάροικοι.

Για το περιοδικό «Corfu News» (και όσους ανιστόρητους το στηρίζουν) φαίνεται ότι το να ζείς σε φεουδαρχικό καθεστώς είναι προνόμιο...

Πρέπει να τονίσουμε οτι το περιοδικό διαφημίζει στις μισές και πλέον σελίδες του ακίνητα πρός πώληση απο μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία. Όλοι γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι που αγοράζουν ακίνητα στο νησί είναι ξένοι. Ο κ. Τσουκαλάς είναι και ο ίδιος μεσίτης. Πουλάει κτήματα και ακίνητα σε ξένους οδηγώντας έτσι το νησί «στα παλιά», όταν κανείς δεν είχε γη να καλλιεργήσει, ούτε τα πρός το ζήν και ήταν όλοι δουλοπάροικοι.

Το να συνεργάζεσαι με ξένους για να έχει έσοδα απο τον τουρισμό το νησί είναι καλό για το τόπο μας. Το να συνεργάζεσαι με ξένους που σέβονται τον τόπο σου και γίνονται φίλοι με το λαό σου είναι το καλύτερο για την οικονομία, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό. Το να συνεργάζεσαι όμως με ξένους για να προωθείς τα προσωπικά σου συμφέροντα και να κερδίζεις χρήματα απλά ξεπουλώντας τη γή των πατέρων σου σε ξένους, είναι προδοσία. Αυτό πιστεύουμε εμείς.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακούστε τι λέει για την ιστορία του νησιού στο «Corfu News»: «Η Κασσιώπη πιθανόν κατοικήθηκε γύρω στο 2.000 π.Χ απο Φοίνικες ναυτικούς. Αυτοί έφεραν μαζί τους την λατρεία του Κάσσιου Δία, του προστάτη των συνόρων και η περιοχή πήρε το όνομά του». Το καταλάβατε; Είμαστε Φοίνικες και το νησί μας ανήκει σε άλλους…

Η παραπάνω ιστορική αναφορά δείχνει ότι ο ρόλος του περιοδικού δεν είναι και τόσο αθώος. Για όσους έχουν ερευνήσει ελάχιστα την αρχαία ιστορία του τόπου θα γνωρίζουν ότι η Κασσιώπη είναι αρχαία ελληνική πόλη,το ίδιο και η λατρεία του Κάσσιου Δία. Όσον αφορά το ρόλο των Φοινίκων στη περιοχή, ήταν ανύπαρκτος και δεν κατοίκησαν ποτέ την Κέρκυρα. Είναι φανερό απο την παραπάνω αναφορά, ότι οι άνθρωποι του περιοδικού είναι υποστηρικτές της άποψης ότι οι Έλληνες πήραν τον πολιτισμό απο άλλους λαούς. Άνθρωποι με τέτοιες απόψεις για την αρχαία ελληνική ιστορία, προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό. Νομίζουμε ότι προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν μέσα απο τέτοιες αναφορές πως εδώ δεν είναι ελληνική γή και δεν αναπτύχθηκε ο ελληνικός πολιτισμός.

Επιπλέον είναι ντροπή να παρουσιάζεις τις εποχές που είμασταν σκλαβωμένοι ως πολιτιστικά και βιοτικά ανώτερες και αυτή την άποψη να τη στηρίζεις σε μερικούς δρόμους, γέφυρες και βρύσες που έφτιαξαν οι κατακτητές. Όλα τα έργα αυτά φτιάχτηκαν απο τα χέρια των Ελλήνων δουλοπάροικων, του Έλληνα που βίωνε στο πετσί του κυριολεκτικά την ταξική κοινωνία στην οποία τον υποχρέωσαν οι «προστάτες» του να ζήσει. Του Έλληνα που δούλευε χωρίς να πληρώνεται και κάτω απο εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας. Κάτι σαν τα τάγματα εργασίας που επέβαλαν οι Τούρκοι στους Έλληνες Μικρασιάτες.

Η ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Όλα τα παραπάνω συνδέονται όμως με ένα ευρύτερο σχέδιο απόσχισης περιοχών της Ελλάδος. Κινήματα ανεξαρτησίας υπάρχουν τη στιγμή που μιλάμε και στην Κρήτη. Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι προωθούν την αυτονομία της Θράκης και την συγκυριαρχία στο Αιγαίο, ενώ πρίν λίγες μέρες έθεσαν και θέμα Δωδεκανήσων. Οι Σκοπιανοί ζητάνε επίσημα την κεντρική Μακεδονία, λέγοντας ότι είναι οι γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ απο Αλβανούς εξτρεμιστές έχει δημιουργηθεί ο UCC, ο απελευθερωτικός στρατός Τσαμουριάς, που ώς στόχο έχει την προσάρτιση περιοχών της Ηπείρου στην Αλβανία. Για όλες αυτές τις περιοχές κυκλοφορούν και χάρτες στο διαδίκτυο αλλά και σε έντυπα απο επίσημους φορείς των κρατών αυτών. Όλοι αυτοί οι χάρτες και οι ανθελληνικές ιστοσελίδες φιλοξενούνται, σε servers της CIA και του State Department. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει «Κέντρο» που συντονίζει όλες αυτές τις διεκδικήσεις;

Σκεφτείτε οτι πριν μερικά χρόνια η ανεξαρτησία του Κοσσόβου έμοιαζε απίθανη.

Πιστεύετε ότι όλα αυτά τα γεγονότα είναι «τυχαία» και δεν συνδυάζονται μεταξύ τους;

Τα στοιχεία δείχνουν ότι όλα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, κάτι που όπως φαίνεται ή δεν έχουν αντιληφθεί οι τελευταίες κυβερνήσεις της Ελλάδος ή δεν τους επιτρέπουν τα «αφεντικά» τους να αντιδράσουν. Αλλιώς δεν δικαιολογείται η ενδοτική εξωτερική πολιτική με την οποία χειρίζονται τα εθνικά μας θέματα, τα τελευταία χρόνια τα δύο μεγάλα κόμματα.

Πώς δικαιολογείται και η ταυτόχρονη προσπάθεια αλλαγής των Ιστορικών σχολικών βιβλίων σε Ελλάδα και Κύπρο με «σβήσιμο» των ηρωικών μορφών; Πώς δικαιολογείται η χρηματοδότηση των επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικών από ιδρύματα παρακλάδια, του Ιδρύματος του Τζορτζ Σόρος ο οποίος χρηματοδότησε την αλλαγή σχολικών βιβλίων στην Ελλάδα; Καταλάβετέ το. Μας «τεμαχίζουν», μας υπονομεύουν σα λαό, σβήνουν την ιστορία μας, σβήνουν το παρελθόν μας, σβήνουν τους ήρωές μας για να μην έχουν πρότυπα τα παιδιά μας.

Στα περισσότερα μεγάλα αμερικάνικα πανεπιστήμια διδάσκουν οτι η Αθηνά και ο Σωκράτης ήταν Αφρικανικής καταγωγής. Είναι η λεγόμενη θεωρία της «Μαύρης Αθηνάς» και των «Afro-Greeks». Ισχυρίζονται οτι κλέψαμε τον πολιτισμό απο τους αφρικανούς. Καθηγητές πανεπιστημίων στην Ευρώπη και στην Αμερική διδάσκουν οτι την ομοφυλοφυλία σε όλη την γή την διέδωσαν οι Έλληνες. Ο Σωκράτης, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν για αυτούς, διάσημοι ομοφυλόφυλοι και δυστηχώς υπάρχουν Έλληνες που χειροκροτούν τέτοιες απόψεις και αυτοαποκαλούνται "προοδευτικοί". Δεν κάνουν το κόπο όμως να μελετήσουν τα αρχαία κείμενα και στηρίζονται στη μελέτη φτηνών εκλαϊκευμένων βιβλίων(για το θέμα θα ασχοληθούμε σε επόμενη εφημερίδα).

Σκεφτείτε: τι πρότυπα έχουν τα παιδιά μας; Τι προβάλλουν τα ΜΜΕ;

Οι πολιτικοί της Ελλάδας δείχνουν να μην αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις αυτές πάνω στα εθνικά μας θέματα σφαιρικά και σαν ένα γενικευμένο σχέδιο συρίκνωσης της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε επικοινωνία που είχαμε με τους αντιπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων στο νησί, την κ. Γκερέκου και τον κ. Δένδια, ο δε κ. Δένδιας είπε πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα που προωθούν την αυτονομία του νησιού δεν βρίσκουν απήχηση στο λαό και δήλωσε όταν ρωτήθηκε για το κίνημα ανεξαρτησίας της Κέρκυρας οτι «όποια συζήτηση σχετικά με την ανεξαρτησία είναι ηλιθιότητα, δίχως νόημα. Δεν υπάρχει πάνω στο θέμα να συζητήσουμε.», ενώ οι συνεργάτες της κ. Γκερέκου μας είπαν οτι σε συνέχεια της επιστολής του κ. Τσουκαλά προς την Αθήνα υπήρξε «αναπάντεχη» ανταπόκριση απο το BBC, το οποίο μετέβη στην Κέρκυρα για ρεπορτάζ. Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ ζητήθηκε απο την κ. Γκερέκου να κάνει δήλωση και αυτή εξέφρασε την απορία της για το πως είναι δυνατόν ένα δίκτυο, όπως το BBC να ασχολείται με ένα ανύπαρκτο θέμα, το οποίο επιπλέον η Κερκυραϊκή κοινωνία το αντιμετωπίζει ως γραφικό. Πάντως η κ. Γκερέκου δήλωσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, ότι «η ιδέα της αυτονομίας είναι γελοία».

Εμείς όμως δεν πιστεύουμε οτι η ανταπόκριση του BBC ήταν «αναπάντεχη», αλλά κάποιοι φρόντισαν ούτως ώστε το θέμα να ακουστεί στο εξωτερικό για να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και κύρος. Λέμε λοιπόν στους αγαπητούς βουλευτές μας οτι μόνο και μόνο το γεγονός, οτι ήρθε το BBC να καλύψει το θέμα δείχνει και τη σοβαρότητα της κατάστασης. Εμείς θα επανέλθουμε στο θέμα με παραπάνω στοιχεία που θα δείχνουν ότι πρόκειται περι οργανωμένου σχεδίου υπονόμευσης της εθνικής μας ανεξαρτησίας και τίποτα λιγότερο.

Είναι καιρός όλοι οι Έλληνες να λάβουν σοβαρά υπ’όψην τους τα παραπάνω στοιχεία, που δείχνουν ότι απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας όπως και τα λόγια ενός απο τους πρωτομάστορες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, του Χένρυ Κίσσινγκερ: «Χτυπήστε τους Έλληνες στις ρίζες τους, στη γλώσσα και την ιστορία».

Άρης Ηλίας

Γιάννης Κουτσούρης

Δημήτρης Παπαδόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον Παπαδόπουλο το Γιώργο, αυτήν την ηρωική μορφή της Ελλάδος, τι τον έχετε; Μπάρμπα;

Ανώνυμος είπε...

o apopanw einai klassiki periptwsi tholokoultouriari.
afou den exei oute kan ena epixeirima na antikrousei to arthro petaei laspi...

esy ton gebels auti tin irwiki morfi tis germanias ti ton exeis?