Πατροκοσμάς:«ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!»... - Η διδαχή που άλλαξε την Ευρώπη




«Θα ήθελα να μπορούσα να απευθυνθώ στους σημερινούς νέους και να τους πω: Κλείστε τα αυτιά σας στις γλοιώδεις κολακείες όσων προσπαθούν ουσιαστικά να εκτονώσουν την οργή και την ενέργεια σας σε ψεύτικους στόχους, απομακρύνοντας σας από τους πραγματικούς. "Αυτούς" εξυπηρετεί να τρώμε τις σάρκες μας, στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου.»

Μίκης Θεοδωράκης

Τις τελευταίες εβδομάδες, όλοι είμαστε επηρεασμένοι από τα πρωτοφανή και περίεργα μεταμοντέρνα «Δεκεμβριανά» και τις παράλληλες κινήσεις που ακολούθησαν, δημιουργώντας ένα αρνητικό διεθνές κλίμα για την Ελλάδα.

Η συντονισμένη επίθεση σε δεκάδες ελληνικούς στόχους, σε όλες τις ηπείρους, από «αγανακτισμένους αντιεξουσιαστές» και η αντίστοιχη σιωπή λίγες ημέρες αργότερα από τους ίδιους κύκλους, όταν γινόταν η ανελέητη σφαγή εκατοντάδων παιδιών στη Γάζα, φανέρωσε καθαρά τη μεθόδευση των γεγονότων. Δεν είναι τυχαία, λοιπόν, η γενικευμένη αίσθηση του κόσμου ότι, πίσω από τα όσα συμβαίνουν, έχει στηθεί μέγας χορός πρακτόρων και μεθοδευμένη εκτροπή.

Το πώς μία αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση μπορεί να εξελιχθεί σε «πορτοκαλί», το γνωρίζουν οι σχεδιαστές των «πολύχρωμων επαναστάσεων» σε μηχανισμούς όπως ινστιτούτα που ασχολούνται με την «ανάπτυξη νεανικών κινημάτων» ή εξειδικευμένες εταιρίες που διαμορφώνουν καταστάσεις με τη χρήση των δημοσκοπήσεων.

Η ομοιότητα των σημερινών καταστάσεων με παλαιότερες εποχές αποσταθεροποίησης είναι χαρακτηριστική. Το 1963, όταν ο Καραμανλής έφερε τον πρόεδρο Ντε Γκωλ στην Ελλάδα, του ζήτησε, όπως μου έχει εκμυστηρευθεί διπλωμάτης που γνωρίζει άριστα, να εγγυηθεί τα σύνορα της Ελλάδας. Τότε ο Γάλλος έσκυψε και του ψιθύρισε: «Μπορώ να σου τα εγγυηθώ, αλλά μέχρι τον Όλυμπο... Το υπόλοιπο είναι πέραν των δυνάμεων μου.» Το τι σημαίνει αυτό, πώς συνδέεται με το Σκοπιανό και με τα ζωτικά νεοταξικά σχέδια στα Βαλκάνια δεν είναι άσχετο με τις αιτίες της τωρινής αποσταθεροποίησης.

Ο Ντε Γκωλ έφυγε από την Ελλάδα και, αμέσως μετά, δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης, άρχισε η αστάθεια που οδήγησε στη χού ντα και την προδοσία της Κύπρου, ενώ ο Καραμανλής αυτοεξορίσθηκε, λέγοντας το περίφημο «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»...

Ανάλογα φαινόμενα βλέπουμε και σήμερα, από τις «ασύμμετρες» απειλές μέχρι το... τρικούβερτο «πάρτυ» που είχε στηθεί τις ημέρες των ταραχών στη γνωστή πρεσβεία, για την αποδυνάμωση της χώρας που τόλμησε να αλλάξει -έστω και στα χαρτιά προς το παρόν- τον ενεργειακό χάρτη της νοτιοανατολικής Ευρώπης και να αρθρώσει ένα κοψοχολιασμένο «βέτο» στο NATO.

Εντυπωσιακή ήταν η ανθελληνική επίθεση όλων των αμερικανικών ΜΜΕ με δημοσιεύματα του τύπου: «Η Ελλάδα διαλύεται», «Η Ελλάδα βαλκανικό ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί», «Ο πληθω­ρισμός σε δυσθεώρητα ύψη», «Οι τουρίστες φεύγουν και πάνε σε Τουρκία και Κροατία»…

Ιδιαίτερα η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ, που πρωτοστάτησε στις ανθελληνικές επιθέσεις, συνέδεσε ευθέως τις ταραχές στην Ελλάδα με το Σκοπιανό. Το προβοκατόρικο άρθρο της Anne Applebaum, με τίτλο Venting in Athens, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας στις 23 Δεκεμβρίου, έλεγε ότι «η Ελλάδα δεν είναι σοβαρή χώρα και η μοναδική συνεισφορά της στην εξωτερική πο λιτική της Ε.Ε. είναι η πεισματική άρνηση να μην επιτρέψει τη διεθνή αναγνώριση της "Μακεδονίας", εκτός αν η τελευταία αλλάξει το όνομα της». Και ότι «οιΈλληνες είναι ελεεινοί, γιατί χάλκευσαν οικονομικά στοιχεία για να μπει η χώρα στη ζώνη του ευρώ».

Η Anne Applebaum έχει άμεσες προσβάσεις στο αμερικανικό και βρετανικό Intelligence και είναι κατ' εξοχήν ειδική για τα Βαλκάνια, με ιδιαίτερες σχέσεις πάντα με Σκοπιανούς και Αλβανούς. Γεννημένη στην Ουάσιγκτον, σε εβραιοαμερικανική οικογένεια, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Γέηλ το 1986, όπου ήταν μέλος στην πιο ισχυρή «αδελφότητα», την PhiBeta Kappa.

Η κυρία αυτή, λοιπόν, η τόσο καλά διασυνδεδεμένη στο βαθύ αμερικανικό σύστημα, η οποία έγραψε πρόσφατα για τον αντιση­μιτισμό που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη (την οποία παρουσίασε ως Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων...), δεν περνάει ημέρα που να μην ασχολείται με τη «διεφθαρμένη Ελλάδα» και την «απομάκρυνση του Καραμανλή από την εξουσία». Διευκρινίζω ότι ουδέποτε ανήκα στους υποστηρικτές του Καραμανλή' αντιθέτως, πιστεύω ότι ακολούθησε μία αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική, υπονομεύο ντας έτσι και τις δύο-τρεις καλές κινήσεις του στα εξωτερικά θέματα, που τόσο έχουν ενοχλήσει τα αμερικανικά συμφέροντα.

Δεν είναι άσχετο, επίσης, το ενδιαφέρον της Τουρκίας για τα γεγονότα και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Μάλιστα, η Άγκυρα, προσπαθώντας να βρει ερείσματα στον χώρο των προοδευτικών κομμάτων στην Ελλάδα, προσκάλεσε εκτάκτως στα τέλη του έτους, στην Τουρκία, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, κ. Τοετίν Μαντατζί, και τον συνάδελφο του στη Ροδόπη, κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, αλλά και νέους πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στον τοπικό Τύπο, η αποστολή συναντήθηκε τόσο με τον Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ όσο και τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής (infognomonpolitics.blogspot.com, 17/01/09).

Με βάση πληροφορίες που διέρρευσαν, αυτό που ειπώθηκε από πλευράς των Τούρκων είναι ότι περιμένουν πως σε ορισμένους μήνες θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. Θεώρησαν, λοιπόν, απαραίτητη την έναρξη τέτοιων επαφών, ελπίζοντας ότι τα πράγματα γι' αυτούς θα είναι διαφορετικά... (01/01/09, www. xronos.gr)

Είναι εμφανές ότι όλες αυτές οι εξελίξεις, το Μεσανατολικό, η αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια, το Σκοπιανό και η υπονόμευση του Ελληνισμού (από μέσα και από έξω) έχουν κοινές καταβολές και διαπλοκές. Θα πετύχουν τα σχέδια τους;

Ναι, λέει η πεσσιμιστική οπτική. Γιατί οι αντίπαλοι μας, όπως οι Σκοπιανοί για παράδειγμα, δείχνουν μεγαλύτερη σπουδή «για πατρίδα, ταυτότητα, ευγενική καταγωγή έστω και πλαστογραφημένη, για δική τους γλώσσα, δική τους ιστορία» - ανάγκες που, στη σημερινή Ελλάδα, η προπαγάνδα του εθνομηδενισμού έχει υπονομεύσει και διασύρει. (Χρ. Γιανναράς, Καθημερινή, 26/10/08)

Πράγματι, και στις δύο κρατικές οντότητες του Ελληνισμού (Ελλάδα και Κύπρο) ασκείται απροσχημάτιστα η τρομοκρατία της απατρίας και του νεοταξικού «πολυπολιτισμού»...

Θέλοντας όμως να κλείσω αισιόδοξα, θα αναφερθώ σε μία αξιόλογη έρευνα γύρω από τη νεώτερη ελληνική ιστορία και το ένδοξο '21. Για να θυμηθούμε πώς γίνεται στην πράξη η υπεράσπιση της πατρίδας, με ρεαλισμό αλλά και με πίστη μαζί και ψυχή. Απέναντι, λοιπόν, στη θρασεία παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας που επιχειρείται σήμερα, προτείνω να διαβάσετε την ιστορική ανάλυση του φίλου ιστορικού Στέφανου Σωτηρίου, ενός σεμνού αγωνιστή του Ελληνισμού, Πατροκοσμάς: Ποτέ την Κυριακή. Η διδαχή που άλλαξε την Ευρώπη (Εκδ. Αρμός, Αθήνα 2008).

Αναφέρεται σε μία εποχή πολύ πιο βάρβαρη. Καταχείμωνο πραγματικό μέσα στην καρδιά των ανθρώπων. Μέρες που ο ελληνικός λαός ήταν πλήρως εξαθλιωμένος, κι όμως μπόρεσε μετά να σηκωθεί και να μεγαλουργήσει. Γιατί υπήρξαν άνθρωποι πρωτοπόροι, με ψυχή, όπως ο Πατροκοσμάς, που σήκωσαν στους ώμους τους τη μάχη του έθνους με τους αποικιοκράτες Φράγκους και τους Πασάδες κατακτητές. Πολύ πιο δύσκολη μάχη από τη σημερινή, που όλο γογγύζουμε και κλαιγόμαστε για «δύσκολες εποχές» επειδή χάσαμε την πίστη μας.

Η σύγκρουση αυτή του Πατροκοσμά, πέρα από εθνική ή θρη σκευτική, ήταν κοινωνική και, πρωτίστως, οικονομική. Γιατί αυτός που θα κατείχε τα σκήπτρα στην οικονομία της αυτοκρατορίας, θα είχε και τον πρώτο λόγο σε αυτήν, ιδίως στα χρόνια που θα ακολουθούσαν, όταν η Οθωμανία θα γινόταν ο «Μεγάλος Ασθενής» της Ιστορίας!

Και τα σκήπτρα θα τα αποκτούσε εκείνο το έθνος που θα ήλεγχε την οικονομία, δηλ. το εμπόριο, το οποίο τότε γινόταν κυρίως με τη μορφή των παζαριών. Αυτά είχαν καταφέρει, με «μπαξίσια», οι Εβραίοι να γίνονται μόνο Κυριακές για να αποκλείουν το χριστιανικό στοιχείο. Τότε, ο μεγαλοφυής Πατροκοσμάς έριξε το σύνθημα: «Ποτέ την Κυριακή!»...

Το κήρυγμα αυτό του Κοσμά θα γινόταν η αιτία για τη μεγαλύ τερη ανατροπή στην ιστορία: την αποδυνάμωση των Εβραίων και τον απόλυτο έλεγχο του εμπορίου από τους'Ελληνες και εξ αυτών, από τους Βλάχους της Ηπείρου και της Μακεδονίας, και τους Χιώτες και Επτανήσιους στη θάλασσα τους επόμενους τρεις αιώ νες, σε ολόκληρη την κεντρική, ανατολική και νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Κοσμάς ο Αιτωλός ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη ελληνική αστική τάξη. Τάξη που χρηματοδότησε τον εθνικό διαφωτισμό, την εθνική επανάσταση του 1821, το κράτος που προέ κυψε από αυτή και τους μεγάλους, νικηφόρους βαλκανικούς αγώ νες. Τάξη που χρηματοδότησε την εθνική αφύπνιση πολλών ακόμα λαών της Ευρώπης... Ο Πατροκοσμάς ανέτρεψε το κατεστημένο σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο!

Εμείς, γιατί να φοβόμαστε απέναντι στο σημερινό κατεστημένο της Νέας Τάξης; Γιατί να μην τολμάμε να αναμετρηθούμε με την ιστορία; Για να το κάνουμε αυτό, όμως, πρέπει να εξοντώσουμε το τέρας του μεταμοντέρνου εθνομηδενισμού -τα σύγχρονα «πα ζάρια της Κυριακής»-, τον ιδεολογικό ολοκληρωτισμό και τη φυσική τρομοκρατία.

Να μη χαρίσουμε τη νεολαιίστικη οργή στον μηδενισμό των «κουκουλοφόρων» νεοταξικών ορδών, αλλά να τη διοχετεύσουμε έξυπνα στο κανάλι της πατριωτικής αντίστασης. Να καταλάβουν ότι ο πλανητάρχης με τον στρατό του, τους πράκτορες και τους κομάντος του, με τους ουτσεκάδες, τους Σκοπιανούς, τους παρα κρατικούς και όλους τους «χρήσιμους ηλίθιους» εθνομηδενιστές της Νέας Τάξης, ένα και μόνο στόχο έχουν: τη διάλυση της Ελλάδας και την ιστορική «εκτέλεση» της Μακεδονίας και του Μεγα λέξανδρου... Για κανέναν άλλον «Άλεξ» δεν νοιάζονται!



Του Λεωνίδα Αποσκίτη


















Δεν υπάρχουν σχόλια: