ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΛΙΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Σημείωση Συντακτών: Στο τέλος του ίδιου άρθρου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας παραπέμπουμε στο παρόν ιστολόγιο για να δείτε όλες τις πηγές και τις παραπομπές του άρθρου,που δεν χωρούσαν στην εφημερίδα λόγω χώρου.Εδω μπορείτε να δείτε όλες τις πηγές αναλυτικά.



Διαβάσαμε το άρθρο του κ. Δημήτρη Φατήρα «Να μιλήσουμε για πράσινη ανάπτυξη» και οφείλουμε να πούμε ότι απογοητευτήκαμε. Εκτιμούμε πολύ την εντιμότητά του και τους αγώνες που έχει δώσει αλλά όταν κάποιος είναι πολιτικός παράγοντας και λέει τη γνώμη του, δεν πρέπει απλώς να αναπαράγει ότι λέει ο αρχηγός του (κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουμε αρχηγούς), είναι υποχρεωμένος να ψάχνει τα πράγματα σε βάθος γιατί οι αποφάσεις του καθορίζουν το μέλλον της τοπικής κοινωνίας και της χώρας. Απο ότι φαίνεται όμως δεν «διασταυρώνει» αυτά που διαβάζει στις εφημερίδες του κατεστημένου και των κομμάτων(διαβάστε στην παρούσα εφημερίδα το άλλο άρθρο μας με τίτλο η «Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ»).

Εν ολίγοις, ο κ. Δημήτρης στο άρθρο του αυτό αναπαράγει αυτούσια την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Δεν αναφέρει σε πρακτικό επίπεδο το «τι μέλλει γενέσθαι», απλώς χρησιμοποιεί ωραίες εκφράσεις. Μας έκαναν εντύπωση οι παρακάτω φράσεις που χρησιμοποίησε στο άρθρο του: «…..η Πράσινη Ανάπτυξη είναι ένας νέος όρος που εισήγαγε στην ελληνική πολιτική ο Πρόεδρός μας…» ή πιο κάτω «…η πράσινη ανάπτυξη δεν πρέπει να συγχέεται με την οικολογία..» (σαν να λέει μην μας μπερδέψετε και ψηφίσετε οικολόγους). Λέει πιο κάτω «….η πρότασή μας….ανθρωποκεντρικό μοντέλο…σεβασμός στο περιβάλλον….μικρομεσαία επιχείρηση!!!! (θα καταλάβετε γιατί)….πολιτιστικές δραστηριότητες….πολιτιστική κληρονομιά…εναλλακτικός τουρισμός», επίθετα δηλαδή και φράσεις που βρίσκεις σε όλα τα φυλλάδια όλων των κομμάτων. Πουθενά δεν κάνει αυτοκριτική του κόμματος του. Γιατί δεν τα εφάρμοσε αυτά το ΠΑΣΟΚ τα 20 σχεδόν χρόνια που κυβέρνησε; Το συμπέρασμά μας είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να εκμεταλλευτεί και τους «οικολογικά» ευαίσθητους ανθρώπους.
Πως πραγματικά έχει η κατάσταση με την «Πράσινη Ανάπτυξη»;

Μετά τον Μάη του 68’, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη δημιουργήθηκαν κάποια μικρά και αυτόνομα οικολογικά κινήματα, από πολίτες που έβλεπαν την καταστροφή των οικοσυστημάτων. Κάποια στιγμή αυτά τα κινήματα ξεκίνησαν, ειδικά στη Γερμανία και τη Γαλλία, να αποκτούν χιλιάδες οπαδούς. Τότε οι αρχηγοί της «Νέας Τάξης Πραγμάτων», βλέποντας την δυναμική και το μέλλον αυτών των κινημάτων, θεώρησαν αναγκαίο να τα ποδηγετήσουν και να τα ελέγξουν. Τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν και έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για το θέμα τις δεκαετίες του 80 και 90’(στην «Le Monde» κτλ). Όλα τα νεοταξικά «think tanks» της Ευρώπης και της Αμερικής πρότειναν έλεγχο του οικολογικού κινήματος. Να θυμήσουμε την ρήση του Λένιν

"The best way to control the opposition is to lead it." – Lenin
Μτφ:«Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις την αντιπολίτευση είναι να την οδηγείς»

Αυτό πρότειναν λοιπόν στους ηγέτες της Παγκοσμιοποίησης. Ετσι βλέπουμε τα γνωστά ιδρύματα Ροκφέλερ και Σόρος να προσεγγίζουν τα οικολογικά κινήματα και να τους προτείνουν χρηματοδότηση χωρίς κανένα αντάλλαγμα και περιορισμό. Αυτό κράτησε περίπου μια δεκαετία. Δημιουργήθηκαν καινούργιες οικολογικές οργανώσεις όπως η «Greenpeace», με μη εκλεγόμενο συμβούλιο – αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό.
Οι πρώτοι Οικολόγοι καθαροί ιδεαλιστές, δεν μπόρεσαν να συμβιβαστούν με την χρηματοδότηση τους από κεντρικούς τραπεζίτες.
Οι περισσότεροι αποσύρθηκαν διαμαρτυρόμενοι. Στη θέση τους μπήκαν πράκτορες – γιάπις, στελέχη πολυεθνικών με γνώσεις στο μάνατζμεντ και με προφίλ φανατικού οικολόγου, για να μην μπορεί κανείς να τους αμφισβητήσει. Γόνοι της μεγάλης τραπεζικής οικογένειας των Ροκφέλερ έγιναν διοικητικά στελέχη οικολογικών οργανώσεων. Δείτε την περίπτωση του Κον Μπεντίτ, βασικό στέλεχος του Μάη του 68, Γάλλος εβραϊκής καταγωγής και με διασυνδέσεις με τους τραπεζίτες.
Ηταν πάντα βασικό στέλεχος των Πρασίνων της Γερμανίας και σήμερα είναι ο ηγέτης των «Πρασίνων» της Γαλλίας.
Αυτή τη στιγμή υπολογίζονται πάνω από 500 οι νεοταξικές οργανώσεις – «think tanks» που έχουν σχέση με τα Κλάμπ των Τραπεζιτών, χρηματοδοτούν τα «Πράσινα» κινήματα, χρηματοδοτούν συνέδρια, βιβλία, ιστοσελίδες και πολλά άλλα.
Το αποκορύφωμα όλων αυτών είναι ότι «φαίνεται» σαν παγκόσμιος ηγέτης όλων των οικολογικών οργανώσεων και των «πράσινων» κινημάτων ο γόνος της γνωστής εβραϊκής οικογένειας τραπεζιτών, ο Ντέϊβιντ ντε Ρόθτσιλντ(οργάνωσε και το τεράστιο φεστιβάλ «Live Earth» για την υπερθέρμανση του πλανήτη και έχει γράψει και το ομότιτλο βιβλίο). Ακολούθησε ο Αλ Γκόρ, ο Φίσερ (που τάχθηκε ανοικτά υπέρ του βομβαρδισμού της Σερβίας από το ΝΑΤΟ) και εκατοντάδες άλλοι Υπουργοί και Πρωθυπουργοί σε όλη τη Γή.
Το επόμενο βήμα αυτής της καπήλευσης ήταν το πώς θα εκμεταλλευτούν εμπορικά τις ιδέες των οικολόγων. Τους πρότειναν να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή των ανεμογεννητριών και διάφορων άλλων εφευρέσεων. Επειδή είχαν τις προσβάσεις φρόντισαν να επιδοτηθούν από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, Ιαπωνία κτλ.

Και θα πει κάποιος κακό ήταν αυτό; Αν δεν γνωρίζεις το πράγμα σε βάθος θα απαντήσεις ότι ήταν καλό. Δυστυχώς όμως επέλεξαν να προωθήσουν μόνο εκείνες τις ιδέες των οικολόγων που δεν έβλαπταν το οικονομικό κατεστημένο. Παράδειγμα: κατασκευάζουν γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος από τα κύματα, είναι πανάκριβες και για αυτό τις κατασκευάζουν μόνο πολυεθνικές. Όταν κάποιος εφευρέτης – οικολόγος, φτιάξει μια τέτοια γεννήτρια με απλά μέσα, τότε αυτή δεν χρηματοδοτείται. Και μάλιστα πολλοί από αυτούς τους εφευρέτες έχασαν την ζωή τους όπως ο Stefan Nystrom
http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/02/blog-post_923.html).
Άλλο παράδειγμα είναι το αυτοκίνητο που λειτουργεί με το νερό σαν καύσιμο. Μία απο τις εφευρέσεις αυτές δημοσιεύτηκε πριν από 15 χρόνια περίπου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», εξαγοράστηκε από μεγάλη πολυεθνική, δήθεν για να προωθηθεί αλλά στο τέλος θάφτηκε. Ενα τέτοιο αυτοκίνητο μπορείτε να το δείτε στο στην ιστοσελίδα του πρακτορείου «REUTERS»(http://www.reuters.com/news/video?videoId=84561). Κυκλοφορεί σαν πειραματικό αυτοκίνητο στην Ιαπωνία, οι μεγάλες όμως αυτοκινητοβιομηχανίες δεν ενδιαφέρονται.



Μας επιτρέπουν λοιπόν να διαλέξουμε «Mercedes», «Peugot» ή «Fiat» δεν μας επιτρέπουν όμως αυτοκίνητο που να καίει νερό. Σου επιτρέπουν να καίει πετρέλαιο ή υδρογόνο ή υγραέριο ή με μπαταρία. Είναι δεκάδες οι εφευρέτες που έχουν χάσει τη ζωή τους(όπως ο Stan Meyer) γιατί γνωστοποίησαν στα ΜΜΕ ότι το αυτοκίνητό τους κινείται με σκέτο νερό (γνωρίζουμε τις αντιρρήσεις κάποιων επιστημόνων, ότι η καύση του νερού αντίκειται στους φυσικούς νόμους. Όποιος έχει αντίρρηση δεν έχει παρα να απευθυνθεί στους μηχανικούς της «Mercedes» που εξέτασαν το αυτοκίνητο – νερού – που προαναφέραμε. Και αν υπάρξει ενδιαφέρον θα απαντήσουμε σε επόμενο άρθρο).
Βλέπετε λοιπόν ότι μας επιτρέπουν την «Πράσινη Ανάπτυξη» αρκεί να αγοράζουμε τα καύσιμα και τα οχήματα από «Αυτούς».

Κάθε χρόνο γίνονται σε διάφορα μέρη της Γης παγκόσμια συνέδρια-εκθέσεις εκδοτών, όπως αυτή της Φρανκφούρτης. Σε μια από αυτές τις εκθέσεις εμφανίσθηκε το βιβλίο του κ. Τζ. Ρίφκιν, Αμερικάνου-εβραϊκής καταγωγής, μεγαλοστελέχους της Νέας Τάξης Πραγμάτων με διασυνδέσεις με το τραπεζικό κατεστημένο.

Υπέγραψε κυριολεκτικά εκατοντάδες συμβόλαια για μεταφράσεις του βιβλίου του σχεδόν σε όλες τις χώρες της Γης. Τι έλεγε το βιβλίο του; Να προωθήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο την «Πράσινη Ανάπτυξη». Μιλάει για «Οικονομία του Υδρογόνου», δηλαδή τα αυτοκίνητά μας να τροφοδοτούνται από πρατήρια που θα πουλάνε αντι για πετρέλαιο υδρογόνο. Δεν λέει λέξη για τα αυτοκίνητα νερού. Αυτό είναι το μέλλον της ανθρωπότητας σύμφωνα με τον κ. Ρίφκιν. Ακόμη 50 χρόνια εξαρτημένοι από τις ίδιες πολυεθνικές (που δεν είναι πολυεθνικές).

Ολα αυτά αρκετά χρόνια σχεδόν πριν, αυτή η φράση ακουστεί από το στόμα του Γιώργου Παπανδρέου, του Αλ Γκόρ, του Ομπάμα. Έδωσε εκατοντάδες συνεντεύξεις, εκατοντάδες βιβλιοκριτικές γράφτηκαν για τα βιβλία του κ. Ρίφκιν. Τα βιβλία του είναι γεμάτα με ωραίες λέξεις, με σεβασμό στο περιβάλλον, ανθρωποκεντρισμοί και όλες αυτές τις ξύλινες μπαρούφες. Την σύνδεση δηλαδή οικολογικού κινήματος με την πολιτική και την οικονομία. Μετά από αυτή την τεράστια προβολή, πολλά στελέχη των κομμάτων, που δεν διέθεσαν στη ζωή τους ούτε μια ώρα για να διαβάσουν μια διατριβή για την Οικολογία, άρχισαν σαν τα «βατράχια μετά τη βροχή» να κρωάζουν όλοι μαζί «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Για όσους ασχολούμαστε με την οικολογία, μας έκανε κατάπληξη το πώς αυτός ο όρος ακούγεται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Γής. Όπως βλέπετε λοιπόν η ιδέα δεν ήταν του Γιώργου Παπανδρέου. Οποιος ψάξει στο διαδίκτυο θα βρει ότι αυτοί οι Νεοταξικοί που προωθούν την «Πράσινη Ανάπτυξη» έχουν οργανώσει δεκάδες συνέδρια στη χώρα μας, στα οποία παρευρίσκονται τα στελέχη των μεγάλων κομμάτων, όπως και παράγοντες των Υπουργείων και τους δίνεται συστηματική καθοδήγηση.

Αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στους «παλαίμαχους» της οικολογίας, οι οποίοι βλέπουν ότι έχουν χάσει το παιχνίδι. Αυτοί που κατέχουν το χρήμα καπηλευτήκαν την οικολογία και φυσικά δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον. Για αυτό και σε όλες τις χώρες της Γης το καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης επικρατεί, είτε οι χώρες είναι Σοσιαλιστικές ή Κομμουνιστικές είτε όχι. Άλλωστε όλα τα κόμματα από την αριστερά μέχρι τη δεξιά πρακτικά συμβιβάζονται και εφαρμόζουν πολιτικές της ελεύθερης οικονομίας. Ακόμη και οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ έχουν την μορφή καπιταλιστικής επιχείρησης και μάλιστα χωρίς δικαίωμα απεργίας.
Η αρχική ιδέα των οικολόγων ήταν επιχειρήσεις με συμμετοχή των εργαζομένων στα κέρδη. Λειτούργησαν τέτοιες επιχειρήσεις σε Ευρώπη και Αμερική και κάποιες ακόμη επιβιώνουν με πολύ θετικά αποτελέσματα. Είναι καιρός τα Σοσιαλιστικά και Κομμουνιστικά κόμματα να τους μιμηθούν.

Δείτε στο διαδίκτυο και τον κ. Ομπάμα να μιλάει για «Πράσινη Ανάπτυξη».
Μας έπιασαν για μια ακόμη φορά κορόϊδα. Ποιοι τους βοήθησαν όμως; Δυστυχώς αυτοί που τους βοήθησαν δεν θα παραδεχθούν την άγνοιά τους, ούτε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι έντιμο αυτό;

Εμείς οι νέοι είμαστε κυριολεκτικά εξοργισμένοι με όλους αυτούς τους κυρίους που με ελαφρά την καρδία γίνονται φερέφωνα κομμάτων και αφανών κέντρων, οι οποίοι δεν δέχονται να μελετήσουν παρα μόνο ότι τους προωθεί το κόμμα και δεν αναλαμβάνουν ποτε την ευθύνη των επιλογών τους. Είναι η ώρα κύριοι να μελετήσετε και κυρίως να ερευνήσετε. Μην δεχόσαστε ό,τι λένε τα κόμματά σας. Γνωρίζουμε ότι με τα άρθρα αυτά σας φέρνουμε σε δύσκολη θέση και σας ενοχλούμε. Η πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε και όχι οι άγονες συγκρούσεις. Δεν δεχόμαστε όμως να μας υποδουλώσετε στα κόμματά σας.
Τα κόμματά σας κυβέρνησαν για 30 χρόνια και κατέστρεψαν την οικονομία, την παιδεία και όλες τις υποδομές αυτής της χώρας.
Αποβιομηχανοποίησαν την χώρα, κατέστρεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τώρα πουλάνε και το δημόσιο τομέα. Υπονομεύουν και εμάς και το μέλλον των παιδιών μας. Είναι ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Και σε τοπικό επίπεδο και σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αφήστε την «ξύλινη» γλώσσα και φροντίστε να σέβεστε την Δημοκρατία και κάθε άνθρωπο που διαφωνεί μαζί σας. Διότι τα κόμματά σας είναι υπεύθυνα για στοχοποίηση ανθρώπων που διαφωνούν μαζί σας.
Εμείς οι νέοι βλέπουμε ένα πράγμα: ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος και λογοδοτεί, οι υπουργοί, οι πρωθυπουργοί και οι τοπικοί παράγοντες των κομμάτων που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα, δεν λογοδοτεί κανένας τους για τις επιλογές τους. Ποιος φέρει ευθύνη που προωθήθηκε στο Δήμος μας δήμαρχος, ο οποίος πλούτισε μέσα σε δυο τετραετίες; Ποιος φέρει ευθύνη στο ότι ο επόμενος Δήμαρχος που θα αποκάλυπτε τα σκάνδαλα, δεν προέβει σε καμία κίνηση;
Διερωτιόμαστε, αν σας έλεγε ο αρχηγός σας για «Κίτρινη Ανάπτυξη», εσείς θα βγαίνατε έξω και θα φωνάζατε «Κίτρινη Ανάπτυξη»; Αν φώναζε «Μπλέ Ανάπτυξη», Μπλέ θα φωνάζατε.

Αναρωτηθήκατε μήπως σας έκαναν οπαδούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων εν αγνοία σας. Μεταλλάσουν το κίνημά σας εν αγνοία σας. Σας αποκρύπτουν όλες αυτές τις πληροφορίες και αν τους ρωτήσετε θα σας πουν ένα σωρό δικαιολογίες για να σας καθησυχάσουν. Και βέβαια θα πουν την καθιερωμένη πλέον ρήση που βολεύει και στοχεύει να προκαλέσει φόβο στους φιλήσυχους: «όσοι τα λένε αυτά είναι ακροδεξιοί, ρατσιστές, ξενόφοβοι κ.τ.λ».

Να σας ενημερώσουμε επιπλέον ότι η ΚΕΔΚΕ σε πανελλαδικό επίπεδο διοργανώνει σεμινάρια γυναικών και διοικητικών υπαλλήλων της χώρας, με θέμα την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Όπως βλέπετε οι «Νεοταξικοί» έχουν διεισδύσει στην κρατική μηχανή, δεν περιμένουν το ΠΑΣΟΚ. Τώρα έχουμε ΝΔ. Και όλα αυτά τα σεμινάρια χρηματοδοτούνται από την τσέπη του Ελληνα-Ευρωπαίου φορολογούμενου, για να προωθήσουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών….
Πολύ λυπηρή κατάσταση….
Ευχόμαστε οι νέοι να «ξυπνήσουν» και να γκρεμίσουν όλα αυτά τα κατεστημένα κόμματα.

ΠΗΓΕΣ

Διαβάστε απο την ιστοσελίδα του περιοδικού «Αρδην» (http://www.ardin.gr) το άρθρο με τίτλο:
«ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ»

Διαβάστε το βιβλίο του Ρίφκιν «Οικονομία του υδρογόνου»(έτος έκδοσης στην Ελλάδα 2003-Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη)

Δείτε το βίντεο που ο Ντέϊβιντ ντε Ρόθτσιλντ μιλάει στον Αλεξ Τζόουνς
http://www.youtube.com/watch?v=YuNLahhZFJ0

Ο Τζέρεμυ Ρίφκιν μιλάει στην Σοσιαλιστική Διεθνή
Ο Jeremy Rifkin για το ενεργειακό πρόβλημα - Ομιλία, Πράσινη ανάπτυξη , 30/6/2008

Η ομιλία του καθηγητή Jeremy(Ιερεμίας) Rifkin για το ενεργειακό πρόβλημα, στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην ΑΘήνα.
(Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ολόκληρη η ομιλία του Ρίφκιν).
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/7553cdeb-14ba-466c-9d62-3c1b3a8edb4a

Και 9 μήνες μετά την ομιλία του Ρίφκιν ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει την πρώτη ομιλία στην Αθήνα με τίτλο «Πράσινη Ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον»
ΑΘΗΝΑΙΩΝ , 5/3/2009


Ενέργεια απο τα κύματα ΤΑ ΝΕΑ , 30/08/2006(Σ.Σ:Στα μέτρα τους φτιαγμένη η πατέντα αυτή. Τεράστιο το κόστος παραγωγής και συντήρησης. Ενώ του Νύστρομ το αντίθετο).
http://www.e-swissolar.ch/2006/08/blog-post_30.html

Stan Meyer Killed for Water Powered Car
http://video.google.com/videoplay?docid=2358637173689658380&sourceid=docidfeed&hl=en#

http://www.waterpoweredcar.com

Το αυτοκίνητο που κινείται με νερό είναι πλέον γεγονός;
http://medgreece.gr



Υ.Γ: Θα ήταν ευχάριστο να δούμε και μερικούς «ΠΑΣΟΚΟΥΣ» να λένε ότι οι ξένοι έκλεψαν την ιδέα του Γιωργάκη και την εξάπλωσαν σε όλη τη Γή – ελπίζουμε τώρα να καταλάβατε ότι η «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» δεν στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά είναι σε πλήρη σύμπνοια με τα πολυεθνικά μονοπώλια.

Υ.Γ 2: Διαβάστε στην ίδια έκδοση της εφημερίδας το άρθρο για τον κύριο Τρεμόπουλο που επιβεβαιώνει αυτά που λέμε.


Αρης Ηλίας
Δημήτρης Παπαδόπουλος
Γιάννης Κουτσούρης
Τάσος Σαλβάνος
Κώστας Γαρνέλης
Βλαδίμηρος Τρύφωνας








Δεν υπάρχουν σχόλια: