Καρφιά




Στα πλαίσια της αντίδρασης για την εγκατάσταση του Ιχθυοτροφείου στο Καπαρέλι έγινε στην Ελαιουργία Σινιών μια συγκέντρωση στην οποία παρευρέθηκε πολύς κόσμος.

Είναι πολύ σημαντικό θέμα το να προστατευτεί το περιβάλλον και το τελευταίο πράσινο και παρθένο μέρος του Δήμου μας. (Από την άλλη θα πρέπει και οι υπεύθυνοι να αντιληφθούν ότι η οικονομία δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο στον τουρισμό.

Εφ’όσον απορρίπτεται, πολύ σωστά και είμαστε όλοι σύμφωνοι να μην γίνει στο Καπαρέλι η μονάδα, πρέπει να προταθούν άλλα μέρη για την εγκατάσταση του ιχθυοτροφείου.

Παρεπιπτόντως τα ιχθυοτροφεία είναι αναδυόμενος κλάδος του πρωτογενούς τομέα και έχει μεγάλη άνοδο στα χρηματιστήρια όλης της γής. Οι γνωστοί «θεσμικοί» επενδυτές έχουν πέσει με τα μούτρα και αγοράζουν ιχθυοτροφεία σε όλο τον κόσμο.)

Στη συγκέντρωση μαζεύτηκαν και αρκετοί πολιτικοί. Ίσως «οσμίζονται» εκλογές και τότε θυμούνται οτι υπάρχουν ψηφοφόροι. Όλο και κάποιο ψήφο θα «τσιμπήσουν». Συνδημότες γιατί περιμένετε να δώσουν λύση; Έξι χρόνια τώρα έδωσαν λύση στο θέμα του Ερημίτη; Στην Ημερολιά πρότειναν λύσεις; Αν δεν πάρουμε οι κάτοικοι τα πράγματα στα χέρια μας με πρωτοβουλίες είναι τελειωμένο το παιχνίδι.

Ακούσατε για ακόμη μια φορά «ξύλινη» γλώσσα. Ο κύριος Νομάρχης είπε και ένα «σοβαρό» επιχείρημα για το ζήτημα του Ερημίτη: Αν λέει ο πρώην ιδιοκτήτης αντί να το παραχωρήσει στο Δημόσιο το είχε πουλήσει σε ιδιώτη και σήμερα το πουλούσε αυτός αντί η ΚΕΔ θα μπορούσαμε να διαμαρτυρόμαστε τώρα όλοι εμείς; (!!!) Αλλά γιατί εκπλησσόμαστε από τις τραγελαφικές αυτές δηλώσεις του κ. Πουλημένου; Εδώ κόντεψε να ξεπουληθεί όλος ο Αθως μαζί με τους καλογέρους.

Βέβαια διαπιστώσαμε ότι αρκετοί συντοπίτες μας αντιλαμβάνονται πλέον καλά τι σημαίνει υποσχέσεις και ξύλινη γλώσσα.

Η συγκέντρωση είχε και τα ευτράπελά της. Ξαφνικά ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα «άναρθρες κραυγές», ακαταλαβίστικες φράσεις. Όλοι κουνούσαν τα κεφάλια τους με αποδοκιμασία και έλεγαν: «Αχ αυτοί οι σύντροφοι.......».

-Σύντροφοι της αριστεράς. Ξέρουμε οτι είστε μεγάλοι αγωνιστές και ιδεολόγοι και αγωνίζεστε για το καλό της πατρίδας μας. Είναι καιρός να αντιληφθείτε όμως οτι με φωνές και συνεχείς κατηγορίες δεν πείθετε.

Επίσης είναι καιρός να καταλάβετε οτι ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει και ο προσωπάρχης της CIA στην Κασσιώπη έχει φύγει για Πεντάγωνο...

Γιατί το ακούσαμε και αυτό απο σύντροφο... το τόπο κυβερνούν λέει πράκτορες της CIA…γαβ – γαβ δηλαδή.

Απεναντίας έχουμε να πούμε τα καλύτερα λόγια για τον κ. Χαραλάμπους ο οποίος με κόσμιο και ευθύ τρόπο επιχειρηματολογεί και όλοι λένε οτι είναι απο τους καλύτερους βουλευτές και ανθρώπους του νησιού. Μιμηθείτε τον και αφήστε τις κουζίνες, το ψου-ψου-ψου στα στενοσόκακα και στο καφενείο.

Το δεύτερο ευτράπελο ήταν οι άνθρωποι πρώην Νομάρχη, οι οποίοι φρόντισαν φωνάζοντας, να μας πείσουν οτι η νύν εξουσία της Νομαρχίας δεν προσφέρει λύσεις στον τόπο. Γιατί ο δικός τους όταν ήταν στη διοίκηση της Νομαρχίας έφερε πολλές λύσεις για τον τόπο μας. Καλά ποιός παλαιοκομματικός νούς σας δασκάλεψε και σας είπε οτι τέτοιες τακτικές έχουν αποτέλεσμα; Δε βλέπετε οτι 40 χρόνια ο τόπος μας σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο πάει απο το κακό στο χειρότερο και εσείς τσακώνεστε μεταξύ σας ποιός θα πρωτοπάρει θέση στην εξουσία. Αφιερωμένο ένα σύνθημα γραμμένο σε τοίχο «Δεξιοί, Πασόκοι, Αριστεροί είναι ίδιοι στο φαϊ...»



Δεν υπάρχουν σχόλια: