Κρίση στην οικοδομική δραστηριότητα λέει ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Κέρκυρας

Η οικονομική κρίση και στη χώρα μας οδήγησε σε μεγάλη μείωση και της οικοδομικής δραστηριότητας τόσο στον τομέα των ιδιωτικών έργων όσο και των δημοσίων. Η ανεργία και η σημαντική απώλεια εισοδήματος στον κλάδο έχει αυξηθεί στους μηχανικούς ελεύθερους επαγγελματίες, οικοδόμους, βιοτεχνία και εμπορία οικοδομικών υλικών (ιδιωτικούς υπαλλήλους), τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κέρκυρας.

Και συνεχίζει:
“Το πρόβλημα αυτό ιδιαίτερα στην Κέρκυρα είναι οξυμένο διότι, η μονοκαλλιέργεια της οικονομίας στον Τουρισμό ο οποίος περνάει και αυτός μεγάλη κρίση και έχει περιοριστεί στο "all inclusive" σε μεγάλες τουριστικές μονάδες, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη της γεωργίας, κτηνοτροφίας, μεταποίησης (βιοτεχνία) έχει οδηγήσει το σύνολο των εργαζομένων (μηχανικοί ελεύθεροι επαγγελματίες, οικοδόμοι, έμποροι οικοδομικών υλικών-μικρομεσαίοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι), σε απόγνωση.
Η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι ενισχύει με δανειοδότηση (ΤΕΜΠΕ κλπ) τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πέφτει στο κενό μια και απευθύνθηκε αλλά και απευθύνεται συνεχώς στις μεγάλες επιχειρήσεις παρά στους μικρομεσαίους επαγγελματίες.
Έτσι το σύνολο των εργαζομένων προσπαθεί να επιβιώσει με μεγαλότοκα δάνεια από τράπεζες και χρεοκοπεί, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις με άνεση κατακτούν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, βυθίζοντας τη μεσαία τάξη, που αποτελούσε ανέκαθεν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.
Καλούμε την κυβέρνηση να ενισχύσει το μικρό και μεσαίο επαγγελματία και ζητάμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας και του τόπου μας:

1. Για χαμηλότοκα και χωρίς επαχθείς όρους στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Κατάργηση του ανατοκισμού
2. Κρατικό πρόγραμμα οικοδόμησης ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών λαϊκών κατοικιών. Άτοκα δάνεια για νέα ζευγάρια
3. Διακοπή κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων για χρέη στεγαστικών για την κύρια κατοικία
4. Να γίνουν μελέτες και κατασκευές για υποδομές κτιριακές σχολείων, νοσοκομείων και έργων αντιπλημμυρικών, ύδρευσης και αποχέτευσης
5. Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες, απόσυρση των αποθεματικών από κάθε είδους "τζόγο", κρατική στήριξη και άμεση καταβολή των οφειλών στα ταμεία.
6. Η Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία να είναι πραγματικά δωρεάν και ποιοτική.
7. Να δοθούν κίνητρα και επιδοτήσεις για την ανάπτυξη οικονομικών κλάδων (γεωργία, κτηνοτροφία, μεταποίηση κλπ) στο νησί μας, για να μην αποτελεί εύκολο στόχο των παγκόσμιων τουρ οπερέιτορς .
Οι Μηχανικοί ελεύθεροι επαγγελματίες μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα αγωνιστούμε για μια καλύτερη ζωή, για ανάπτυξη, για το δικαίωμα στην εργασία, παιδεία, υγεία, ειρήνη, ασφάλεια και κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας”.

Απο ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΑ ΝΕΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια: