Προσωπικές αντιδικίες και άθλιες σκοπιμότητες γελοιοποιούν και διασύρουν τον τόπο μας και δηλητηριάζουν την φιλήσυχη κοινωνία του


Ως εφημερίδα αλλά και σαν άτομα, δεν μας ενδιαφέρουν οι μεταξύ των συνδημοτών μας προσωπικές αντιδικίες και ο τρόπος που τις επιλύουν. Παρόλο που πολλές φορές έχουμε προκληθεί και προσκληθεί να καταγράψουμε κάποια γεγονότα, δεν το έχουμε κάνει ακόμη ούτε και με τρόπο ...έμμεσο - ανώδυνο !!!





Δεν θεωρούμε τη ανάμιξη τρίτων σε τέτοιες καταστάσεις έξυπνη αλλά ούτε και έντιμη.
Όμως όταν η προσωπική αντιδικία και το μένος για εκδίκηση, πιάνει τα όρια του διασυρμού του τόπου μας και του λάου του και εκδηλώνεται ως τρισάθλια σκοπιμότητα, τότε αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για μας, αλλά το ίδιο πιστεύουμε και για σας.

Κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα κείμενο με το οποίο έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι στο τόπο μας εκδηλώνεται άκρα επικίνδυνα ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, και μέσα από βαρύγδουπα λογοπαίγνια προτρέπει τον λαό να είναι επιφυλακτικός και προσεκτικός.
Μαζεύτηκαν και υπογραφές, για να διαπιστώσουμε αργότερα ότι οι περισσότεροι δεν είχαν διαβάσει το κείμενο.
Μπορεί σε αυτό να γίνεται λόγος ανώνυμα και αόριστα για φασισμό και ξενοφοβία αλλά κατ' ιδία ονόμαζαν τους ...εγκληματίες... των δημοκρατικών ιδεωδών τους!!!
Η αθλιότητα δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο!!!

Φυσικά δεν γράφτηκε τυχαία αλλά ούτε και από υπερβολική ευαισθησία και αγάπη προς τους ξένους ή από ιδεολογική αντίθεση προς το φασισμό, διότι οι συγγραφείς του κειμένου και τα δυο αυτά, τα έχουν γραμμένα στα παλιά τους παπούτσια!!!
Είχε προηγηθεί ένα δημοσίευμα στον Κασσωπίτη που κατέκρινε ενέργειες ατόμου... πολιτικοποιημένου και με μεγάλη εμπειρία και ενασχόληση με τα κοινά. Έτσι πήρε μπροστά η νοσηρή φαντασία και άρ χισε η προσωπική αντεκδίκηση, χρησιμο ποιώντας ακόμη και το τόπο και το λαό του.
Δεν μοιράστηκαν κάποια αντίγραφα του κειμένου μόνο εντός της Κασσιόπης -τότε δεν θα ήταν εκδίκηση αλλά "χαΐδεμα" - αλλά δημοσιεύτηκε και σε εφημερίδες της Κέρκυρας. Στο site του ΠΑΣΟΚ παρακαλώ!!! Αλλά και σε διάφορα αλλά sites ... άλλων δημοκρατικών παρατάξεων!!!
Με λίγα λόγια, γίναμε ρεζίλι και διασυρθήκαμε πανελλαδικά και διεθνώς.
Άρχισαν τα τηλεφωνήματα, όλοι ήθελαν να μάθουν τι συμβαίνει στο τόπο μας. Θορυβήθηκαν οι αλλοδαποί. Αναρωτήθηκαν οι Αγγλοι. Ανησύχησαν γενικά όλοι. Και όλα αυτά σε ένα τόπο που ζει και που έ χει ανάγκη τους ξένους (τουρισμό) και έχει αγκαλιάσει με τρόπο πρωτόγνωρο το ξένο στοιχείο. Σαν να απόδειξη αυτού είναι οι πάρα πολλοί - ίσως ρεκόρ στην Κέρκυρα - μεικτοί γάμοι, και οι πάμπολλες κουμπαριές, λόγω βαπτίσεων και άλλα.
θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους συγγραφείς και ιδιαίτερα αυτούς που υπο γράφουν χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους ως "Δάσκαλοι", που είδαν την ξενοφοβία στο τόπο μας; πως αυτή εκδηλώνεται; και ποιο περιστατικό τους ανάγκασε να καταγγείλουν το γεγονός χρησιμοποιώντας αυτή τη μεθοδολογία;
Θέλουμε επίσης να ρωτήσουμε όλους τους υπογράφοντες εάν γνώριζαν και είχαν εξουσιοδοτήσει τους συγγραφείς και διακινητές του κειμένου, να το προβάλουν με αυτά το χείριστο για το τόπο μας και τα συμφέροντα του, τρόπο!!!
Και μην μας πουν ότι αυτό έγινε για να προλάβουν τα χειρότερα...!!! Διότι τα χει¬ρότερα έρχονται μόνο όταν τα προκα λούμε και τους στρώνουμε το δρόμο με ενέργειες σαν αυτές!!!
Φίλοι μου μήπως πρέπει να σταματή σουμε κάποτε να πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε; Να αφήσουμε όσους θέλουν να βγάλουν τα ματιά τους, αλλά μόνο τα δικά τους, όπως αυτοί επιλέξουν. Αλλα να μην τους επιτρέπουμε να αναμιγνύουν το τόπο μας και το φιλή¬συχο λαό του στα προσωπικά τους! Λέ¬γοντας, ότι θα μας βρουν σκληρούς απέ ναντι τους την επομένη φορά και μάλιστα ...αμείλικτους!!!
Η κακοήθεια και η τρισάθλια σκοπιμότη τα δεν είναι ίδιον πολιτισμένων λαών ιδιαίτερα αυτών που κουβαλούν πίσω τους μια τεράστια ιστορία με λαμπρές σελίδες δημοκρατίας και αγώνων για την ελευθερία του ανθρώπου.
Μην αφήνετε και μην επιτρέπεται σε κάθε είδους κάπηλο να δρα ανεξέλεγκτος. Διότι όταν έχουμε τόσα πολλά φίδια, τυφλά να 'χει αυγό που εκκολάπτεται!!!











1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

telika akoma na mas poun poia einai ta krousmata ratsismou kai xenofovias...

ma einai kai polloi antikeimenikoi oi antifa tou dimou mas...