Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

«….Η γή είναι η προίκα που μας έδωσαν οι πατέρες μας για να την παραδώσουμε στα παιδιά μας. Η γή δεν είναι εμπορεύσιμο υλικό. Είναι οι κατευθυνόμενες οικονομικές θεωρίες που θέλουν να μετατρέψουν τα πάντα σε επιχειρήσεις. Στην οικονομική κρίση που διανύουμε, ο ελληνικός τύπος έγραψε ότι τα αποθεματικά των ταμείων έχασαν, εκατοντάδες εκατομμύρια και αυτό έγινε γιατί κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα, οτι τα αποθεματικά έπρεπε να παιχτούν στο χρηματιστήριο για να βγάλουν κέρδος και στο τέλος τι έγινε; Χάνονται τα αποθεματικά. Χάνονται οι συντάξεις σας. Και δεν θα τιμωρηθεί κανένας. Έτσι και η γή είναι τα αποθεματικά της πατρίδaς. Δεν παίζεται στο χρηματιστήριο ούτε πουλιέται….»






Πατήστε "ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ" για να διαβάσετε όλο το άρθρο.







Η πρόσφατη οικονομική κρίση έδειξε οτι στην πραγματικότητα το μόνο αγαθό που έχει ουσιαστική αξία είναι η ακίνητη περιουσία και πιο συγκεκριμένα η γή. Η γή δεν χάνει ποτέ την αξία της. Όσο και αν το χρήμα χάσει την αγοραστική του αξία, όσες τράπεζες και αν πτωχεύσουν, η γή μας προσφέρει πάντοτε όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε. Ακόμη, σε περιόδους ευημερίας των κοινωνιών, η γή αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα επιχειρηματικής ανάπτυξης. Χωρίς γή δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε οικονομικά.
Όσοι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακίνητη περιουσία, τόσο δυσκολότερο είναι να «ελέγξει» κάποιος την οικονομία μιας χώρας. Για να μπορέσει η εκάστοτε οικονομική «ελίτ»(που εδώ και 2500 χρόνια τουλάχιστον είναι οι Τραπεζίτες και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ) να υποδουλώσει στην κυριολεξία τα έθνη, θα πρέπει να τους αφαιρέσει το πλεονέκτημα της κατοχής γής. Αυτό όμως είναι δύσκολο έως απίθανο όταν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού κατέχει γή. Πως πέτυχαν το στόχο τους αυτό όμως οι Διεθνείς Τραπεζίτες(http://exoorama.blogspot.com/2008/11/blog-post_21.html); Το πέτυχαν προωθώντας για χρόνια το δικό τους χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο βασίζονταν στο ότι οι τραπεζίτες θα έχουν τον έλεγχο της δημιουργίας του χρήματος και όχι οι εκλεγμένοι απο το λαό άρχοντες(δείτε στην διεύθυνση αυτή τι συνέβη όταν ο βασιλιάς Ερρίκος της Αγγλίας ήρθε σε σύγκρουση με τους αργυραμοιβούς-http://exoorama.blogspot.com/2008/11/2.html). Πέτυχαν έτσι πολλές φορές μέχρι τις ημέρες μας να συγκεντρώσουν τεράστιες εκτάσεις γής οι ίδιοι, αλλά και να οδηγήσουν στο να κατέχουν γη όλο και λιγότεροι άνθρωποι. Θυμηθείτε τι τράβηξε ο τόπος μας, η Κέρκυρα, όταν τη γη την κατείχαν ελάχιστοι. Οι κάτοικοι πεινούσαν, ήταν εξαθλιωμένοι. Αυτό συνέβη και στη Θεσσαλία και σε πολλά άλλα μέρη της Γης. Για παράδειγμα στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ανάγκασαν τον Ιούλιο Καίσαρα να «κόβει» ο ίδιος το δικό του νόμισμα και να οριοθετήσει την κατοχή γής απο ιδιώτες στα 2000 στρέμματα(να σημειωθεί οτι εκείνη την εποχή τα 2000 στρέμματα γής για την τεράστια Ρωμαϊκή αυτοκρατορία δεν ήταν πολλά-http://exoorama.blogspot.com/2008/11/2.html). Όταν ελέγχεις το πόσο χρήμα θα κυκλοφορεί στην αγορά μπορείς εύκολα να δημιουργείς «κρίσεις ρευστότητας» και «ανόδους του πληθωρισμού». Μειώνεις την ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί στην αγορά και όσοι χρωστάνε έστω και μικρά ποσά αναγκάζονται να ξεπουλήσουν την περιουσία τους, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει χρήμα στην αγορά για να ξεχρεώσουν. Ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα στην Αμερική και σε όλες τις «Δυτικοποιημένες» χώρες. Το 15ο αιώνα οι τραπεζίτες στην Αγγλία κατείχαν όλο το ρευστό και το 70% περίπου γής. Οι κάτοικοι πέθαιναν μέχρι που ο βασιλιάς της Αγγλίας τους έδιωξε από την Αγγλία. Τότε για αρκετά χρόνια ο λαός ανάσανε. Δυστυχώς μέχρι τον επόμενο πόλεμο, οπότε αυτοί επανήλθαν προκειμένου να χρηματοδοτήσουν και τους δύο αντιπάλους και ξανά η Αγγλία βούτηξε στο χρέος.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Η τεχνική που χρησιμοποιούν οι Διεθνείς Τραπεζίτες είναι η ίδια εδώ και αιώνες. Στην αρχή αφήνουν μεγάλες ποσότητες χρήματος στην αγορά και στη συνέχεια απότομα τη μειώνουν. Έχοντας τη δύναμη να κόβουν όσο χρήμα θέλουν δανείζουν στις κυβερνήσεις και στον απλό κόσμο μεγάλα ποσά.
( http://www.youtube.com/watch?v=OVW6jYagZeE)
Το μυστικό όμως είναι οτι τα αποθεματικά τους είναι στην πραγματικότητα το 1/10 των χρημάτων που δανείζουν.
( http://www.youtube.com/ellinesfoitites).
Αυτό οδηγεί μετά απο λίγο καιρό σε έλλειψη πραγματικού χρήματος με αποτέλεσμα μαζικές πτωχεύσεις τραπεζών και επιχειρήσεων. Τότε οι ελάχιστοι κατέχοντες τον πραγματικό πλούτο(σε χρυσό συνήθως) αγοράζουν τα πάντα.
Και θα ρωτήσετε εύλογα. Πως γίνεται οι κυβερνήσεις να αφήνουν τις Τράπεζες να δανείζουν, ποσά πολύ μεγαλύτερα απο αυτά που πραγματικά κατέχουν και με υψηλά επιτόκια;
Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα περισσότερα απο τα κόμματα χρηματοδοτούνται απο τους Τραπεζίτες. Για αυτό το λόγο κανείς δεν τολμάει μέσα στα κοινοβούλια να εναντιωθεί πραγματικά στη πολιτική των τραπεζών, εκτός απο ελάχιστες εξαιρέσεις.
Υποθηκεύονται κτήματα, ακίνητες περιουσίες και επιχειρήσεις για να πάρει κάποιος δάνειο. Το ίδιο ισχύει και για τα δάνεια που συνάπτουν τα κράτη.
Υπάρχει όμως ακόμη μεγαλύτερο υπόβαθρο στην πολιτική των Διεθνών Τραπεζιτών. Φανταστείτε ότι με την οικονομική τους δύναμη ελέγχουν τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, τις εφημερίδες, εταιρείες παραγωγής όπλων...(δείτε στο βίντεο αυτό, πως ο ερευνητής διαπιστώνει ότι μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο όλες οι εφημερίδες και τα έντυπα της εποχής αποκρύπτουν οτιδήποτε αφορά τους Τραπεζίτες και την εμπλοκή τους στο Πόλεμο. Λέει χαρακτηριστικά «είναι απίστευτη η έλλειψη στοιχείων….»)
Θα δώσουμε ένα παράδειγμα που έχει άμεση σχέση με την οικονομία της περιοχής μας. Φανταστείτε ότι μια ομάδα Τραπεζιτών απο το City του Λονδίνου(http://www.youtube.com/ellinesfoitites) θέλει να αγοράσει μεγάλες εκτάσεις γής στην περιοχή μας. Όμως για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε οικονομική κρίση τους κατοίκους της, ώστε να αναγκαστούν να πουλήσουν τις περιουσίες τους. Οι περισσότεροι απο εμάς αν όχι όλοι ζούμε απο τον τουρισμό. Οι τουρίστες απο την Αγγλία είναι αυτοί που στην περιοχή μας παραδοσιακά έφερναν το περισσότερο χρήμα. Για να μειωθούν τα έσοδα της τοπικής κοινωνίας πρέπει να μην έρχονται τουρίστες απο την Αγγλία στην περιοχή μας. Πως όμως θα γίνει αυτό; Πρέπει να πείσουν τους ιδιοκτήτες των μεγάλων τουριστικών γραφείων να οδηγήσουν τους Άγγλους τουρίστες σε άλλους τουριστικούς προορισμούς ή να μην συνεργάζονται πλέον με αυτούς που έχουν δωμάτια στην περιοχή μας. Γιατί όμως να το κάνουν αυτό τη στιγμή που κερδίζουν μεγάλα ποσά απο τη συνεργασία αυτή;
Γιατί απλούστατα όταν θα κατέχουν και τη γή, θα έχουν ακόμη μεγαλύτερο κέρδος, εν μέρει οικονομικό, αλλά πρωτίστως πολιτικό.
Οι ιδιοκτήτες των γραφείων αυτών ή είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες Τραπεζών ή είναι «φίλοι». Έτσι μέσα σε λίγα χρόνια αλλάζουν οι «προτιμήσεις» των τουριστών και προτιμούν π.χ. την Τουρκία και άλλες χώρες σαν τουριστικούς προορισμούς. Και φυσικά τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, όλοι μαζί λένε «φταίνε οι δρόμοι», «έχουν μεγαλύτερο κέρδος», «φταίνε οι υποδομές», λες και έχουν πάει να δούν τις υποδομές της Τουρκίας, ποιος τολμάει όμως να αμφισβητήσει τους μεγαλοδημοσιογράφους; Ότι πουν το υιοθετούν αμέσως.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ

Τι γίνεται όμως με την οικονομία; Υπάρχει έλλειψη ρευστού απότομα. Πως θα καλύψουμε εμείς τις οικονομικές μας ανάγκες και που θα βρούμε άμεσα χρήματα για να ξεχρεώσουμε τα έξοδα των επιχειρήσεών μας και τα χρέη μας; Παίρνοντας δάνεια. Και πως θα ξεχρεώσουμε τα δάνεια αφού δεν έχουμε τα ανάλογα έσοδα; Θα πουλήσουμε τη γή μας σε αυτούς που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία.
Όλοι γνωρίζουμε οτι οι περισσότεροι που αγοράζουν γή στη Κέρκυρα είναι ξένοι χρηματιστές, τραπεζίτες ή συνεργάζονται με τραπεζίτες.
Τα πράγματα όμως έχουν φθάσει σε οριακό σημείο. Με αυτό το ρυθμό που πουλάμε, σε λίγο εδώ δεν θα είναι Ελλάδα. Αυτό πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία και την Δημοτική αρχή. Πρέπει επειγόντως να αναλάβει πρωτοβουλίες ο νύν δήμαρχος και σε συνεργασία με άλλους φορείς να βρούν κάποιον τρόπο να σταματήσουν αυτό τον κατήφορο. Πρίν λίγες μέρες Ελληνίδα μετανάστρια που επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια παραμονής στην Αγγλία, μας είπε χαρακτηριστικά «….δεν υπάρχει μέλλον σε αυτό το τόπο για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας…». Έλειπε καιρό και γύρισε πρίν από τρία χρόνια. Βλέπει την αλλοτρίωση των κατοίκων, βλέπει και το ξεπούλημα της γης. Βλέπει τη κατάντια μας. Και καθώς είχε διαβάσει προηγούμενο σχετικό άρθρο στην εφημερίδα μας άνοιξε συζήτηση και τόνισε και αυτή «…..οι υπεύθυνοι πρέπει να κάνουν κάτι…». Ας ελπίσουμε ότι υπάρχουν υπεύθυνοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια: