"Επικίνδυνος" ο σταυρός στα σχολεία!

Γνωρίζατε ότι το να φοράει κάποιος σταυρός είναι επικίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια;
"Σε μία Βρετανή μαθήτρια της απαγορεύτηκε να φοράει ένα σταυρουδάκι στο λαιμό της μέσα στην τάξη", αναφέρει η Daily Mail.
Στην Samantha Devine, 13 χρονών χριστιανή Ρωμαιοκαθολική, οι καθηγητές στο σχολείο της στο Gillingham, στην νοτιοανατολική Αγγλία, είπαν ότι παρέβη τους κανόνες σχετικά με "την υγεία και την ασφάλεια"!!!


Η οικογένεια σύμφωνα με πληροφορίες, λέει ότι θα αγωνιστεί κατά της απόφασης ενώ κατηγορεί το σχολείο ότι κάνει διακρίσεις κατά των Χριστιανών καθώς από την άλλη οι Μουσουλμάνοι και οι Σιχ μαθητές μπορούν να φορούν τα θρησκευτικά τους σύμβολα ....


Ο πατέρας του κοριτσιού, πιστός Ιρλανδός και βετεράνος του Στρατού που υπηρέτησε για 11 χρόνια στο Κόσοβο και την Σιέρρα Λεόνε, δήλωσε «οι οπαδοί του πολιτικά ορθού ("Political Corectness") έχουν μουρλαθεί τελείως»!Το κοριτσάκι που μόλις άκουσε την απαγόρευση ξέσπασε σε κλάματα, υποσχέθηκε να συνεχίζει να φοράει το σταυρουδάκι της στο σχολείο.

"Είμαι περήφανη για την θρησκεία μου και έχω δικαίωμα να φορέσω ένα σταυρό γύρω από το λαιμό μου."

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το σχολείο θεωρεί ότι ένα μικροσκοπικό σταυρουδάκι σε μια λεπτή ασημένια αλυσιδίτσα αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια, "είπε στην Mail .

Την ίδια στιγμή μαθητές με σκουλαρίκια, βραχιόλι, δαχτυλίδια και μακριούς κολιέδες και κάθε είδους χρυσαφικό και μπιζού είναι αποδεκτοί στο σχολείο.

Στο blog A Western heart αναφέρεται ότι εκατοντάδες εκατομμύρια Καθολικοί φοράνε τον σταυρό για αιώνες, αλλά τώρα «κάποιοι» ξαφνικά, ανακάλυψαν ότι αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την «ασφάλεια» – δείχνοντας έτσι ότι είναι έτοιμοι ν εφεύρουν οποιαδήποτε δικαιολογία προκειμένου να περάσουν το μίσος τους για τον χριστιανισμό.

Ωστόσο, αναρωτιέται κανείς αν όλοι αυτοί οι δήθεν «ευαίσθητοι» συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο και για τον αγώνα που κάνουν οι Μουσουλμάνοι για να προστατεύσουν την πίστη τους και την ιδιαιτερότητά τους στην «άπιστη» Δύση (έχει επικρατήσει ο όρος dhimmitude), με τον τρόπο που δείχνουν το μίσος τους κατά των χριστιανικών.

Υπάρχει όμως συνέχεια στην ιστορία αυτή. Είναι σαφές ότι μαθητές άλλων θρησκειών στο σχολείο, οι οποίοι δεν είναι χριστιανοί, επιτρέπεται να φορούν τις θρησκευτικά τους ενδύματα και τα σύμβολά τους, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς!

Η αντι-χριστιανική μεροληψία έχει καταστεί πλέον ανεξέλεγκτη στην Βρετανία και είναι πλέον γνωστό ότι οι αραβικές χριστιανικές οικογένειες που έχουν καταφύγει στο Ηνωμένο Βασίλειο, έμαθαν και αυτό. Ότι στα παιδιά τους λένε στο σχολείο ότι «είναι μουσουλμάνοι στην πραγματικότητα" και έτσι τα εντάσσουν για διάφορες δραστηριότητες σε ομάδες που αποτελούνται από παιδιά μουσουλμάνων!!!

-------------

Την ίδια ώρα δικαστηρίου στο Βαγιαδολίδ στην Ισπανία γνωμοδότησε ότι ο σταυρός έχει, μεταξύ άλλων, και θρησκευτική χροιά, (πςς...φοβερό!) που συνδέεται με μια συγκεκριμένη θρησκεία.

Κατά συνέπεια, η παρουσία ενός τέτοιου συμβόλου σ΄ ένα δημόσιο εκπαιδευτικό κέντρο όπου διδάσκονται ανήλικοι, των οποίων το μυαλό και η βούληση βρίσκονται σε φάση πλήρους ανάπτυξης, (αφήστε την φάση τους σε εμάς - και την αφασία τους..) μπορεί να προκαλέσει την εντύπωση ότι το Κράτος βρίσκεται πιο κοντά στο δόγμα που σχετίζεται με το συγκεκριμένο θρησκευτικό σύμβολο απ΄ ό,τι στα υπόλοιπα.

Με άλλα λόγια, ο σταυρός δεν είναι θρησκευτικά «ουδέτερος». Κατά συνέπεια, όλοι οι σταυροί και τα άλλα θρησκευτικά σύμβολα πρέπει να αφαιρεθούν από τις αίθουσες του σχολείου Μαθίας Πικαβέα.

Η «υπόθεση του σταυρού» ξεκίνησε από τις διαμαρτυρίες μιας ομάδας γονέων που τα παιδιά τους φοιτούσαν στο σχολείο και δεν ήθελαν τον σταυρό.

Η «Πολιτιστική Ένωση του Βαγιαδολίδ για ένα Κοσμικό Σχολείο» προσέφυγε στην δικαιοσύνη και τελικά, πριν από μερικές ημέρες δικαιώθηκε.

Ο αρχιεπίσκοπος του Τολέδο μίλησε για «Χριστοφοβία».

Η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού χαρακτήρισε την απόφαση «ανησυχητικό σύμπτωμα αμνησίας ή πολιτιστικής νέκρωσης» και τους υποστηρικτές της «σκορπιούς που αυτοκτονούν με το ίδιο τους το δηλητήριο».

Ήδη η σοσιαλιστική ομάδα του κοινοβουλίου της Καστίλλης και Λεόν, παίρνοντας θάρρος από την απόφαση, απαιτεί να αφαιρεθούν τώρα τα θρησκευτικά σύμβολα από όλα τα δημόσια σχολεία της επαρχίας.

Η υπουργός Παιδείας Μερθέδες Καμπρέρα, (φωτο) μιμούμενοι τον Πόντιο Πιλάτο, δήλωσε ότι την απόφαση για αφαίρεση ή διατήρηση των θρησκευτικών συμβόλων θα πρέπει να τη λάβουν τα σχολεία, «αφού εκείνα γνωρίζουν καλύτερα τι μαθητές έχουν και τι πιστεύουν οι γονείς τους».

ΠΗΓΗ: http://redskywarning.blogspot.com/2009/02/blog-post_27.html


http://www.hyscience.com/archives/2007/01/british_girl_ba_1.php

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4488928

http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article5526785.ece
Δεν υπάρχουν σχόλια: