Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ




ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ;

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;

ΠΟΙΟΣ Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΣΤΟΥΣ «ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»;

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;

Γράφουν οι:

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Άρης Ηλίας

Γιάννης Κουτσούρης

Τάσος Σαλβάνος

«Η ιστορία ξεκινά στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας το 1743...υπάρχει όμως και προϊστορία…θα αναφερθούμε εν καιρώ σε άλλο άρθρο».



Πέρασε από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το σχέδιο Πόλσον, που είχε αρχικώς καταψηφιστεί. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε εντέλει το σχέδιο διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος με 263 ψήφους υπέρ και 171 κατά.
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα βρέθηκε σε «κίνδυνο» να καταρρεύσει τη τελευταία περίοδο. Η βουλή των Αντιπροσώπων όμως των ΗΠΑ αποφάσισε να σώσει τις τράπεζες και εταιρείες που κινδύνευαν με λεφτά των Αμερικανών πολιτών. Φυσικά όλα αυτά έγιναν για το καλό όλων των οικονομιών της Γής και των Αμερικανών πολιτών. Το πιστεύετε; Έσωσαν τις εταιρείες και τις τράπεζες με τα λεφτά των αμερικανών πολιτών. Ας δούμε ένα μικρό ιστορικό της «παγκόσμιας κρίσης» που δεν λένε τα ΜΜΕ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε, www.themoneymasters.com. Ο παραγωγός και συγγραφέας της ιστοσελίδας είναι ο Πάτρικ Κάρμακ, είναι δικηγόρος με ειδικότητα το επιχειρηματικό δίκαιο και μέλος του Δικηγορικού Σώματος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.
>7 Σεπτεμβρίου: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναλαμβάνει τον έλεγχο των δύο μεγαλύτερων εταιρειών στεγαστικής πίστης, Fannie Mae και Freddie Mac, οι οποίες εγγυώνται ή κατέχουν περίπου το 50% των ύψους 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στεγαστικών δανείων που έχουν δοθεί στις ΗΠΑ.
>14-9:Η Merrill Lynch εξαγοράζεται απο την Bank of America.
>15-9: Η Lehman Brothers κηρύσσει πτώχευση.
>17-9: Η Κεντρική Τράπεζα (Federal Reserve) δανείζει 85 δισεκατομμύρια δολ. Στην ασφαλιστική εταιρεία AIG, η οποία οδεύει πρός πτώχευση.
> 19-9: Ο Υπουργός Οικονομικών Πόλσον ανακοινώνει το σχέδιο σωτηρίας, ύψους 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
>25-9: Η Τράπεζα Washington Mutual κατάσχεται απο τις ομοσπονδιακές αρχές και ο τραπεζικός κλάδος της πωλείται στην JP Morgan Chase έναντι 1,9 δις. Δολ.
>29-9: Το σχέδιο του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών Χ. Πόλσον για τη διάσωση των τραπεζών καταψηφίζεται απο τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 228-205 ψήφους.
>29-9: Σύμφωνα με απόφαση των ομοσπονδιακών αρχών, οι τραπεζικές δραστηριότητες της έκτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ, Wachovia, παραδίδονται στη CityGroup.
>1-10: Η Γερουσία των ΗΠΑ υπερψηφίζει το σχέδιο Πόλσον (74-25 ψήφοι), που αυτή τη φορά περιείχε γλυκαντικά(sweeteners, σύμφωνα με την αμερικανική πολιτική αργκό), όπως περικοπές φόρων(για τους πλούσιους πάντα).
>3-10: Το σχέδιο Πόλσον περνάει απο τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ας δούμε όμως τι κοινό έχουν όλες οι προηγούμενες τράπεζες; Πρώτον. Οι ιδιοκτήτες δεν είναι Αμερικάνοι(είναι εβραϊκής καταγωγής). Δεύτερον. Είναι εμπορικές τράπεζες. Δανείζονται χρήματα από τους Κεντρικούς Τραπεζίτες που εκδίδουν το δαλάριο. Ξέρετε τι αποφάσισαν; 700.000.000.000 δολάρια να χρησιμοποιηθούν για να αγοράσουν το χρέος των προαναφερθέντων εμπορικών τραπεζών. Από πού θα τα βρεί το Αμερικάνικο Κράτος τα 700.000.000.000 δολάρια; Θα τα δανειστεί από τους Κεντρικούς Τραπεζίτες. Οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι Αμερικάνοι. Έγινε έρευνα από το Κογκρέσο κατόπιν ερώτησης ενός γερουσιαστή για να πληροφορηθούν οι Γερουσιαστές και οι βουλευτές των ΗΠΑ ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της FED, της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Αποκαλύφθηκε ότι οι ακόλουθες Τράπεζες είναι οι κρυφοί μέτοχοι της FED, καθότι είναι ανώνυμη εταιρεία- ο μέσος αμερικάνος πολίτης έχει την ψευδαίσθηση ότι η FED είναι κρατική:

Bankers Trust
Bank of New York
Chase Manhattan Bank
Chemical Bank
Citibank
European Amer. Bk & Trust
J.Henry Schroder Bank
Manufacturers Hanover Trust
Morgan Guaranty
National Bank of North America

Ποια είναι τα αφεντικά αυτών των Τραπεζών; Ακολουθεί ένας κατάλογος που διέρρευσε:

  1. Rothschilds of London
  2. Lazar Brothers of Paris
  3. Israel Moses Seif of Italy
  4. Warburg Bros of Hamburg
  5. Lehman Brothers of New York
  6. Kuhn Loeb of New York
  7. Chase Manhattan of New York(Morgan)
  8. Goldman Sachs of New York



Είναι πάρα πολύ σημαντικό το τι ξέρεις. Ποιες είναι οι πηγές σου. Αν στηρίζεσαι μόνο στις επίσημες πηγές έχεις χάσει το παιχνίδι. Σε ελέγχουν ήδη από το 1920. Τότε πάρθηκε η απόφαση από το Ίδρυμα Ροκφέλερ για εξαγορά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των ΗΠΑ. Προσέξτε τώρα. Με τα 700.000.000.000 είπαμε ότι θα αγοράσουν το χρέος. Ποιοι θα τα πάρουν τα 700 δις; Οι μέτοχοι των τραπεζών που υποτίθεται πτώχευσαν και που είναι και μέτοχοι της Ομοσπανδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ(FED). Το καταλάβατε; Δανείζονται από την FED και τα χρήματα ξαναγυρνάνε στη FED. Και ο κάθε Αμερικάνος χρεώνεται με 2500 δολάρια. Με απλά λόγια τα 700.000.000.000 θα πάνε στις τσέπες των πιο πλούσιων Τραπεζιτών της γής.
Εχει ξανασυμβεί αυτό; Από το 15ο αιώνα συμβαίνουν τέτοιες τεχνητές οικονομικές κρίσεις που καταλήγουν σε μείωση ρευστότητας. Συνέβαιναν και τα ρωμαϊκά χρόνια. Γνωρίζετε από ποιους δανείζονταν οι Ρωμαίοι; Από ποιους δανείστηκαν οι Σπαρτιάτες κατά τον 30κονταετή πόλεμο με την Αθήνα για να ναυπηγήσουν τα πλοία τους και τελικά να νικήσουν τους Αθηναίους; Από το τραπεζικό σύστημα των Περσών. Ποιοι είχαν τον έλεγχο των χρημάτων στην Περσία; Αυτό θα αφήσουμε να το βρείτε εσείς….Γιατί αυτά δεν διδάσκονται ούτε στο οικονομικό της Νομικής. Όποιος ενδιαφέρεται για πηγές ας διαβάσουν τους ιστορικούς του 2ου και 3ου αιώνα π.Χ μέχρι και τον Πλούταρχο και τον Πολύβιο.
Η παγκόσμια κρίση των τελευταίων ημερών σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια «κρίση του καπιταλισμού». Ο πλούτος δεν χάνεται. Απλώς αλλάζει χέρια. Τον μετατρέπουν σε χρυσό και τον αποσύρουν από την αγορά. Αυτές οι τεχνητές μειώσεις ρευστότητας χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα για να ελέγχεται η ανθρωπότητα. Ποιος μπορεί να ασχοληθεί με την ιστορία των Τραπεζών, όταν πρέπει να κοιτάξει πως θα βγάλει το ψωμί των παιδιών του. Για αυτόν όμως ακριβώς το λόγο είμαστε καταδικασμένοι. Αυτοί που κατέχουν το χρήμα αυτοί κατέχουν τους πολιτικούς, αυτοί νομοθετούν. Ακούστε τι είπε ο πρώην αρχισυντάκτης των New York Times Τζών Σουϊντον (John Swinton) στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση, αφού θα έβγαινε στη σύνταξη. Κάποιος έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο τύπο. Ο Σουίντον είπε:
«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίαςε που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικός μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….
Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….
Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρείσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες». Πηγή « Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979. Αυτό το βιβλίο όμως δεν θα το προβάλει κανένας, ούτε θα μεταφραστεί στα ελληνικά. Το προηγούμενο κείμενο το προσυπογράφουμε και εμείς, ακόμα και σε αυτή τη μικρή εφημερίδα τον «Κασσωπίτη» όλα όσα βρήκαμε στην έρευνα που κάναμε. Δεχόμαστε σοβαρή κριτική για το άρθρο με αποδεικτικά στοιχεία.
Νομίζετε ότι στην Ευρώπη είναι καλύτερα τα πράγματα; Την ώρα που γράφουμε αυτό το άρθρο, συζητιέται στην Ευρώπη για τη δημιουργία ενός ταμείου 300.000.000.000 ευρώ. Είναι το ταμείο από το οποίο θα αντλούνε χρήματα οι τραπεζίτες. Αυτό είπε κατά λέξη ο εκφωνητής των ειδήσεων. Τα 300.000.000.000 θα τα πάρουν από εμάς μέσω της φορολογίας. Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης; Οι ίδιοι που κατέχουν και την FED of America. Και δεν είναι ούτε Ευρωπαίοι ούτε Αμερικάνοι. Και για να καταλάβετε την άγνοια των πολιτών, σας λέμε μονάχα ότι το νομισματοκοπείο της Ε.Ε είναι σε οικόπεδο των Rothschild εκεί ακριβώς που ήταν πρίν από 200 χρόνια το νομισματοκοπείο των Rothschild.
Όλοι γνωρίζουμε την σημερινή μορφή των τραπεζών. Ένας στους χίλιους, ίσως γνωρίζει ότι το Μεσαίωνα, υπήρχαν υγιείς τράπεζες, ονομαζόντουσαν δημοτικές τράπεζες, που δάνειζαν χωρίς ανατοκισμό και οι οποίες δέχτηκαν ολοκληρωτικό πόλεμο, από τις τράπεζες των αργυραμοιβών(έτσι ονομαζόντουσαν τότε) και σε συνδυασμό με τους συνεχείς πολέμους στην Ευρώπη, αυτές οι τράπεζες έσβησαν. Τώρα εμείς δανειζόμαστε με ανατοκισμό, δηλαδή ο τόκος κεφαλαιοποιείται και ανατοκίζεται συνεχώς. Η ύπαρξη των δημοτικών αυτών τραπεζών έχει σβηστεί από την ιστορία, δεν διδάσκεται πουθενά, από όσο ξέρουμε. Πιστεύετε ότι έγινε τυχαία; Τώρα γίνονται προσπάθειες σε διάφορα μέρη της γής για να φτιαχτούν τέτοιες τράπεζες, όπως στη Λατινική Αμερική και στην Άπω Ανατολή. Δεν προβάλλονται καθόλου και δέχονται ανηλεή πόλεμο. Απεναντίας προβάλλεται το παράδειγμα του Ινδού Τραπεζίτη που δανείζει μικροποσά με μικρό τόκο αλλά με ανατοκισμό.
Επειδή κάποιοι θα το αμφισβητήσουν και σε ένα δημοκρατικό διάλογο είναι θεμιτό η συζήτηση και η αμφισβήτηση. Ελέγξτε το, πρίν το αμφισβητήσετε. Τα στοιχεία που έχουμε βρεί δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα στην εφημερίδα. Κοιτάξτε αυτές τις πηγές. Οι πηγές μας καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα. Ενδεικτικά σας λέμε διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Χρήστου Μόρφου, από την αριστερή εφημερίδα «Ρήξη» (εκτός από τα περίπτερα και στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://www.ardin.gr/page/article.php?id=12076888-e176-5f88-b380-0000185c). Επίσης επισκεφτείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:
www.themoneymasters.com
www.hrc.utexas.edu/multimedia/video/2008/wallace/adler_mortimer.html
http://video.google.com/videoplay?docid=3051024550497129264
http://us.video.aol.com/video.index.adp?pmmsid=1856051
http://www.rense.com/general28/bankjer.htm
http://www.rense.com/general67/democracyisanillusion.htm
Jean-Philippe Levy, The Economic Life of The Ancient World,Chicago,1964.
The Secrets of Federal Reserve, Bustact Mullins.
Στην ιστοσελίδα www.antipliroforisi.blogspot.com θα βρείτε και ποιοι ήταν οι πρώτοι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτός που είχε βάλει τα λιγότερα είναι ο πραγματικός μεγαλομέτοχος της Εθνικής Τράπεζας τώρα.Το μελαγύτερο μέρος των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας έχει πουληθεί σε θεσμικούς επενδυτές. Τώρα πια είστε υποψιασμένοι και καταλαβαίνετε γιατί οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν τον όρο «θεσμικοί επενδυτές».
Ένα μόνο πράγμα φοβούνται οι Διεθνείς Τραπεζίτες που είναι και οι θεμελιωτές της Νέας Τάξης Πραγμάτων: Πατριώτες συνειδητοποιημένους, πολίτες αφυπνισμένους, νεολαίους επαναστατημένους και ανθρώπους εξοπλισμένους με την αλήθεια, γεμάτους εμπιστοσύνη για τον εαυτό τους και ελπίδα για την ελευθερία.
Κουβέντες της «κουζίνας» και σενάρια συνομωσιολογίας δεν μας ενδιαφέρουν. Μας ενδιαφέρουν μόνο έρευνα και αποδεικτικά στοιχεία.

Υ.Γ: Προσέξτε μια λεπτομέρεια. Οι ιδιοκτήτες των τραπεζών που υποτίθεται οτι χρεοκόπησαν, κάποιοι απο αυτούς είναι και μέτοχοι των κρατικών τραπεζών που εκδίδουν το δολάριο. Οι κυβερνηση των ΗΠΑ αντί να αποφασίσει την κρατικοποίηση της FED, της Κεντρικής Τράπεζας δηλαδή, δανείζεται απο τη FED αναλαμβάνει το χρέος των ιδιωτικών τραπεζών και όταν αυτές εξυγιανθούν θα τις δώσουν σε ιδιώτες. Το χρέος στις πλάτες των πολιτών και το κέρδος στις τσέπες των τραπεζιτών.

Σημείωση: Για την παραπάνω έρευνα, τα στοιχεία της οποίας είναι αποτέλεσμα μελέτης αρκετών χρόνων, συνεργάστηκαν,

Δημήτρης Παπαδόπουλος
Άρης Ηλίας
Γιάννης Κουτσούρης
Τάσος Σαλβάνος


Δεν υπάρχουν σχόλια: