ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΣΣΩΠΙΤΗΣ

ΚΑΣΣΩΠΙΤΗΣ 3 ΣΕ 1

Επειδή όλοι έχετε καταλάβει ότι ο Δήμος μας δεν έχει ούτε σοβαρή συμπολίτευση αλλά ούτε αξιόλογη αντιπολίτευση, η εφημερίδα παίζει το ρόλο και των δυο αλλά και της πληροφόρησης. 3 σε 1, όπως τα σαμπουάν δηλαδή.Όταν λοιπόν κάνουμε κριτική, όπως με το τρενάκι, εκ των υστέρων πέφτει πολύ «κλάμα» στις κουζίνες, διαμαρτυρίες απειλές και καταστρώνονται σχέδια για το πώς θα απαλλαγούν από τον «ενοχλητικό» Κασσωπίτη.Ακούγονται σχέδια συνωμοτικά, περί εξ’ αγοράς του Κασσωπίτη και μάλιστα μαζί με τα στελέχη του.

Σας λέμε μόνο ένα.

Αυτά είναι όνειρα καλοκαιρινής νυκτός.


ΠΡΟΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ

Φροντίσαμε τους δυο τελευταίους μήνες να επικοινωνήσουμε με τρεις εταιρείες και να ζητήσουμε προσφορά για μονάδα αφαλάτωσης από θαλασσινό νερό, παραγωγής 1000m3 την ημέρα (με αντίστροφη ώσμωση ανοξείδωτη κτλ,κτλ,κτλ).

Η τιμή που μας έδωσαν είναι 400.000 ευρώ και ΦΠΑ. Οπότε φροντίστε να μην υπερβείτε αυτή τη τιμή ή τουλάχιστον μην το παρακάνετε.

Ακούμε κάτι για 1.000.000 ευρώ, για 1.200.000 ευρώ και όπως καταλαβαίνετε το μυαλό μας θα πάει πάλι στο κακό.

Τέλος αφού συζητήσαμε με ειδικευμένους επιστήμονες οποίοι μας είπαν να μην αγοράσουμε μια μονάδα παραγωγής 1000 m3 την ημέρα, αλλά 4 μονάδες των 250 m3.

Η διαφορά στη τιμή είναι ελάχιστη αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι είναι αδύνατον να πάθουν και οι 4 ταυτόχρονα ζημιά.

Ο νοών νοείτο.

Ίσως υπάρχουν επιδέξιοι «σαμποτέρ» όπως και στην περίπτωση των μηχανημάτων του δήμου. Αλήθεια συμπολίτες έχετε δει τελευταία το μικρό φορτηγό του Δήμου; Μήπως κάηκε; Ή μήπως κλάπηκε;

Σε λίγο δεν θα έχουμε φορτηγά θα έχουμε γαϊδάρους, εκεί μας πάει η εγκατάλειψη.

Σκεφτείτε μόνο μια βλάβη στη μονάδα αφαλάτωσης το μεσοκαλόκαιρο, τι μπλοκάρισμα θα προκαλέσει στην υδροδότηση του Δήμου.


1 σχόλιο:

ΤΕΜΑΚ ΑΕ είπε...

Στις 09/06/2010 έγινε διαγωνισμός στην ΔΕΥΑ Κασσιώπης, για μονάδα αφαλάτωσης 1000 m3/ημέρα, στον οποίο η εταιρεία μας ΤΕΜΑΚ Α.Ε. συμμετείχε μέσω της διαγωνιζόμενης εταιρείας ΕΡΓΟΤΕΜ ΑΤΕ.

Στον διαγωνισμό αυτό έλαβαν μέρος έξι (6) τεχνικές εταιρείες και η επιτροπή αξιολόγησης έκανε δεκτή ΜΟΝΟΝ μία, την ακριβότερη!!!, με ποσό €927.536!!!

Η ΕΡΓΟΤΕΜ βέβαια, η οποία υπερκάλυπτε όλους τους όρους του διαγωνισμού, έδωσε τιμή € 508.235, είναι η πραγματική μειοδότρια και αποκλείσθηκε παρά τον νόμο και την διακήρυξη, έκανε ένσταση και αναμένεται η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ.

Η εταιρεία ΤΕΜΑΚ Α.Ε., της οποίας είμαι πρόεδρος και είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παραγωγής μονάδων αφαλάτωσης, με εξαγωγές, με τις περισσότερες εγκατεστημένες αφαλατώσεις στην Ελλάδα, που λειτουργούν επιτυχώς πολλά χρόνια, θα προμηθεύσει την ΕΡΓΟΤΕΜ με άριστης ποιότητας μονάδα αφαλάτωσης και θα την συνδράμει σύμφωνα με την προσφορά, με την εμπειρία της, όπως προβλέπει η διακήρυξη του διαγωνισμού.

Συνεπώς, ενώ έχει την δυνατότητα επιλογής η ΔΕΥΑ και κατά συνέπεια ο Δήμος Κασσωπαίων να εγκαταστήσει μονάδα αφαλάτωσης άριστης ποιότητας και σύμφωνα με την διακήρυξη του Διαγωνισμού:

• Γιατί η επιτροπή αξιολόγησης αυθαιρετεί και επιβαρύνει το έργο με ποσό διπλάσιο περίπου από τον μειοδότη;

• Τι έχει να πει ο πρόεδρος, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ και ο Δήμαρχος Κασσωπαίων;

• Σε εποχές που το κράτος απειλείται με πτώχευση, όπου το Δ.NT. ελέγχει τα οικονομικά της χώρας, πώς και πού η ΔΕΥΑ και κατά συνέπεια ο Δήμος Κασσωπαίων «χαρίζουν» τέτοια ποσά;

• Ποιος θα είναι ο υπεύθυνος και υπόλογος απέναντι στους φορολογούμενους και το κράτος για την απώλεια περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ;

Η ΤΕΜΑΚ χτυπά για μια φορά ακόμα «το καμπανάκι», όπως εδώ και 2 χρόνια περίπου: κάτι πάει στραβά στη ΔΕΥΑ/Δήμο Κασσωπαίων.

Η ΔΕΥΑ είναι επιχείρηση του Δήμου, συνεπώς ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Αντιπολίτευση, οφείλουν να αφυπνισθούν και να επιληφθούν, διότι τελικά αυτή η υπόθεση εξελίσσεται προς ζημία του Δήμου, των Δημοτών και των φορολογούμενων Ελλήνων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, θα υπάρξουν τα κατάλληλα αντανακλαστικά, θα προασπισθεί το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και δεν θα χρειαστεί παρέμβαση εισαγγελέα.

Ηρώδης Μητσόπουλος



Παραμένουμε στη διάθεσή σας για να δώσουμε και σε εσάς στοιχεία και πληροφορίες επί του θέματος.