ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" - Ενας δήμος όλη η Κέρκυρα!

 Οπως αποδείχτηκε η κυβέρνηση δεν "φοβήθηκε" καθόλου απο τις "απειλές" και τα λουκέτα στους δήμους που θέλησαν έτσι να δείξουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο "Καλλικράτης" για την διοικητική μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Πλέον η τοπική αυτοδιοίκηση παύει ουσιαστικά να είναι τοπική, αφού ο αριθμός των κατοίκων κάθε δήμου όσο και το μέγεθος των ορίων τους στο χάρτη, τους καθιστούν μικρά "κυβερνεία".
Οσο για το μέγεθος των περιφερειών; Εκεί μιλάμε για μικρούς πρωθυπουργούς!(Το "2" που βλέπετε στην Κέρκυρα περιλαμβάνει το δήμο Παξών που θα παραμείνει και το υπόλοιπο νησί θα είναι ένας δήμος!)


Βέβαια η αποτελεσματικότητα της μεταρρύθμισης αμφισβητείται έντονα. Αμφισβητείται έντονα πρώτα απο τους πολίτες και στη συνέχεια απο τους δημάρχους και τους αιρετούς.


Και οι πολίτες δεν έχουν άδικο. Η εμπειρία απο την τελευταία αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση έχει δείξει οτι το μόνο που αναπτύχθηκε ήταν τα σκάνδαλα και τα χρέη των δήμων. Αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο μάλιστα.


Οσο για το αν έγιναν έργα; Δεν έχετε παρα να βγείτε μια βόλτα στο δήμο σας και να φέρετε στο μυαλό σας πως ήταν τα πράγματα πριν απο τον "Καποδίστρια".


Τα έργα που ολοκληρώθηκαν επι "Καποδίστρια" σχεδόν στο σύνολό τους υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να ζημιώνουν λόγω κόστους παρά να οφελούν τους πολίτες.


Κάτι άλλο για το οποίο στα μεγάλα ΜΜΕ δεν ακούγεται κουβέντα είναι ο έλεγχος των επόμενων αιρετών απευθείας απο τα κεντρικά των κομμάτων.

Τώρα τα κόμματα θα έχουν να ελέγξουν το 1/4 περίπου απο τους δήμαρχους που υπήρχαν μέχρι σήμερα. 
Αυτό σημαίνει οτι μπορούν πολύ εύκολα να ανεβάσουν στις δημαρχείες στελέχη τους που είναι απόλυτα ελεγχόμενα.


Αλλος προβληματισμός είναι η απουσία ικανών στελεχών των κομμάτων εξουσίας, που θα κυβερνήσουν έναν τόσο μεγάλο δήμο όπως η Κέρκυρα.
Μέχρι σήμερα τέτοια ικανά στελέχη δεν φαίνεται να υπήρξαν στα κόμματα ούτε καν για τις θέσεις των υπουργών. Είναι απίθανο να τους βρούν τώρα.


Φανταστείτε οτι ο δήμος μας έχει περίπου 1.500.000 ευρώ χρέος ενω ο δήμος Κερκυραίων περίπου 50.000.000 ευρώ χρέος.
Οταν οι κερκυραϊκοί δήμοι θα συνενωθούν, το συνολικό χρέος που θα παραλάβει ο καινούργιος υπερ-δήμαρχος θα ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Θα είναι δηλαδή ένα ΥΠΕΡ-ΧΡΕΟΣ!!!


Το πρώτα πράγμα που θα είναι αναγκασμένος να κάνει θα είναι να μειώσει τα χρέη προς τις τράπεζες.
Αρα ξεχάστε την ανάπτυξη και την καλή λειτουργία της "επαρχιακής" Κέρκυρας στην οποία ανήκουμε και εμείς.


Κυριολεκτικά θα δυσκολεύεται ακόμη και τα σκουπίδια να μαζέψει.

Οταν σήμερα υπάρχουν βασικά λειτουργικά προβλήματα στους δήμους, πως θα καταφέρουν να τα λύσουν απο απόσταση;


Φυσικά όλοι αυτοί οι προβληματισμοί δεν έχουν τεθεί ποτε σε δημόσια συζήτηση για να δοθούν ολοκληρωμένες απαντήσεις.
Εκεί είναι και το μυστικό του καθεστώτος άλλωστε. Να περνά τα μέτρα που θέλει χωρίς να αντιλαμβάνονται οι πολίτες τι πραγματικά συμβαίνει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οκ, λες και δεν εχει καταλάβει κάποιος γιατί έγινε ο Καλλικράτης. Μικροί Μουσουλμάνοι πρωθυπουργοί θα εκλεγούν στην Θράκη και έπειτα θα γίνει απόσπαση/κοσοβοποίηση. Μια χαρά τα κατάφερε η προδοτική κυβέρνηση του Παπαντρέου και Ραγκούση. Να τους χαίρονται οι Έλληνες που τους ψήφισαν. Συγχαρητήρια και στον Σορος που τα αντρείκελά του κάνουν αυτό ακριβώς που τους λεει. Έτσι ΓΑΠ/GAP?