ΚΡΗΤΗ: Αλβανός τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι 39χρονο

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων
Απειλήθηκαν επεισόδια στα αστυνομικά τμήματα Σπηλίου και Ρεθύμνου
«Με έβριζαν λόγω της εθνικότητας μου και είχα αγανακτήσει» είπε ο δράστης


Της ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ


Σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ένας 39χρονος κάτοικος των Ακουμίων του δήμου Λάμπης που δέχτηκε χθες επίθεση από 33χρονο Αλβανό υπήκοο.
Ο Αλβανός, που φέρεται να επιτέθηκε αναίτια στον 39χρονο, κρατώντας στα χέρια ένα σκερπάνι χτύπησε τον 39χρονο με μανία στο κεφάλι προκαλώντας του εκτενές αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Το θύμα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση ωστόσο η κατάσταση του είναι σοβαρή και παραμένει στη ΜΕΘ της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου.
Ο 33χρονος Αλβανός, που κατοικεί τα δυο τελευταία χρόνια στο χωριό του θύματος, αμέσως μετά την πράξη του πήγε στο Α.Τ. Σπηλίου και παραδόθηκε ομολογώντας την πράξη του. Το περιστατικό προκάλεσε την οργή των κατοίκων των Ακουμίων, πολλοί απ� τους οποίους στις 7 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Σπηλίου με πρόθεση να μπουν μέσα και να «λιντσάρουν» τον δράστη.

Ωστόσο, επειδή είχε προβλεφθεί η δημιουργία αρνητικού κλίματος, ο 33χρονος είχε μεταφερθεί νωρίτερα στα κρατητήρια Ρεθύμνου.

Όταν ενημερώθηκαν γι΄ αυτό, έφτασαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και εξαγριωμένοι φώναζαν εναντίον του και προειδοποιούσαν πως αν δεν τιμωρηθεί και αν δεν απομακρυνθούν από το χωριό τους όλοι οι αλλοδαποί, θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα εργαζόταν σε οικοδομή στο Σπήλι και στις 11.30 το μεσημέρι περνούσε από το σημείο με το αυτοκίνητο του ο 33χρονος Αλβανός υπήκοος.

Ο τελευταίος, γνώριζε κατ� όψιν τον 39χρονο και ότι είναι κάτοικος Ακουμίων εφ� όσον κατοικούσαν στον ίδιο χωριό. Αυτό φαίνεται να στάθηκε η μοναδική αιτία για να αποβιβαστεί από το Ι.Χ. του, να πάρει το σκεπάρνι και να επιτεθεί εναντίον του με μένος. Το θύμα, που αιφνιδιάστηκε, δεν πρόλαβε να αντιδράσει ώστε να προφυλαχτεί. Τα χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι του προκάλεσαν αιμορραγία και σε λιποθυμική κατάσταση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου άμεσα οδηγήθηκε στο χειρουργείο για επέμβαση. Οι γιατροί επιτυχώς του αφαίρεσαν το αιμάτωμα από τον εγκέφαλο ωστόσο η κατάσταση της υγείας του θα κριθεί τις επόμενες 24 ώρες. Σήμερα πρόκειται να εξεταστεί από τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη.

Είναι γεγονός ότι η επίθεση του Αλβανού εναντίον του 39χρονου έγινε απρόκλητα εφ� όσον το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο δράστης στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αυτά που είπε, είχε μέσα του συσσωρευμένη οργή καθώς κάποιοι κάτοικοι των Ακουμίων του μιλούσαν απαξιωτικά και τον έβριζαν λόγω της εθνότητας του. Έτσι, όταν χθες περνούσε από την οικοδομή που εργαζόταν το θύμα, στο πρόσωπο του φαίνεται ότι είδε εκείνους που τον έβριζαν και αποφάσισε να εκδικηθεί με τον τρόπο αυτό. «Δεν με έβριζε ο ίδιος αλλά άλλοι συγχωριανοί του. Είχα αγανακτήσει και όταν τον είδα θόλωσε το μυαλό μου γι΄ αυτό κατέβηκα και τον χτύπησα», φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 30χρονος δράστης.


ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: