ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Επιστολή αναγνώστη:

Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα απο την άνοδο στην Πρωθυπουργία της χώρας του κ. Σημίτη και του «Γιωργάκη» παρατηρείται μια αλλαγή στάσης στα εθνικά θέματα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ο παλιός και ο γιός του ο Ανδρέας, μπορούμε να πούμε οτι είχε σωστή και αξιοπρεπή στάση στα εθνικά θέματα. Δυστυχώς όμως παρατηρούμε οτι υπάρχει τώρα, μετά την διακυβέρνηση του κ. Σημίτη, μια διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ πρός Διεθνιστικές, πολυπολυτισμικές και ανθελληνικές θέσεις. Δυστυχώς ακολουθεί και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχει αντίκτυπο στην εκπαίδευσή μας.

Στις 15 του Φλεβάρη του 2006, ήρθε ομάδα εμπειρογνωμώνων απο την Τουρκία για να ελέγξει τα σχολικά βιβλία της Ελλάδας. Πόσοι Έλληνες το γνωρίζουν άραγε αυτό; Γνωρίζετε οτι αυτή την συμφωνία την υπέγραψε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με τον ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ; Γνωρίζετε οτι μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν έχει εφαρμόσει τίποτα απο αυτή τη συμφωνία και τα βιβλία της είναι γεμάτα ανθελληνικές αναφορές; Παρ’ όλα αυτά οι εμπειρογνώμονές της συνεχίζουν και έρχονται στην Ελλάδα και ελέγχουν τα σχολικά βιβλία προκειμένου να μην υπάρχουν μέσα σε αυτά αναφορές που προσβάλλουν τους Τούρκους.

Και για να μην πούν κάποιοι οτι κάνω προπαγάνδα στέλνω μαζί με την επιστολή μου και τα αντίστοιχα ΦΕΚ που πιστοποιούν την συμφωνία για τα σχολικά βιβλία.Επίσης στέλνω και μια παραπομπή για να διαβάσετε τι λένε σήμερα τα Τουρκικά σχολικά βιβλία για την Ελλάδα(http://www.madrev.com/site/index.php?option=com_content&task=view&id=203&Itemid=41)

Για να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή για το Γυμνάσιο-Λύκειό μας πατήστε εδώ



















2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά πρέπει να διαβάσετε όλοι ένα ενδιαφέρον άρθρο για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων...

http://kostasxan.blogspot.com/2009/03/blog-post_20.html

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι λένε: "η ημιμάθια είναι χειρότερη απο την άγνοια"...
Η ημιμάθια προκαλείται απο τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.Οταν ήμουν στο Λύκειο είχα την τύχη να εχω "φωτισμένους" καθηγητές.Πιστεύω οτι και οι σημερινοί καθηγητές του Λυκείου μας είναι αξιόλογοι άνθρωποι και κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά μας.Πιστεύω οτι ακόμη και αν κάνουν λάθος δεν το κάνουν εσκεμμένα.Μεγάλο ρόλο παίζει το τι προβάλλουν τα ΜΜΕ.Εμαθα λοιπόν τα φοιτητικά μου χρόνια να θαυμάζω τους σύγχρονους μεγάλους ζωγράφους.Μου απέκρυψαν όμως πολλά!!!
Δείτε τι λέει ο ίδιος ο Πικάσο για τα έργα του:

http://olympia.gr/2009/02/17/picasso/

Πραγματικά η δύναμη των ΜΜΕ είναι απίστευτη.