ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Πρίν απο μερικές ημέρες δημοσιεύσαμε άρθρο σχετικά με τα ανθελληνικά δημοσιεύματα, στο "Κασσωπίτη", που δημοσιεύονται στον Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο τύπο,μετά τα βίαια επισόδεια του Δεκεμβρίου.

(Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό άρθρο μας με τα 80 ανθελληνικά δημοσιεύματα)

Τα αποτελέσματα τους φαίνονται στο τουρισμό. Το βράδυ της 18/2/2009 στο κανάλι EXTRA3,έπαιξε η εκπομπή "Αποκαλυπτικό Δελτίο". Παρουσιάστηκε ένα ρεπορτάζ και ειπώθηκαν τα εξής: "Μέχρι στιγμής έχουμε πτώση στο τουρισμό 40%-50%. Η πτώση στους τουρίστες που προτιμούν βίλες είναι 50%. Ο δημοσιογράφος είπε οτι οι τουρίστες σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελαν να χάσουν τις διακοπές τους παρ'όλο που υπάρχει οικονομική κρίση.Και η απόδειξη για αυτό είναι οτι η Τουρκία παρουσιάζει αύξηση 19% και η Αίγυπτος 25%.

Η κυβέρνηση δυστυχώς χαλάει χρήματα σε άσκοπες διαφημίσεις.Αυτό που θα έπρεπε να κάνει, είναι μια έρευνα για το ποιοί κρύβονται πίσω απο αυτά τα ανθελληνικά δημοσιεύματα και ποιός συντόνισε αυτή την επίθεση ενάντια στην Ελλάδα. Ξέρουμε οτι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία είναι πολύ χειρότερες και δεν δέχτηκε ποτε τέτοια επίθεση απο τα Διεθνή ΜΜΕ. Σε ποιούς ανήκουν τα Διεθνή ΜΜΕ; Μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσει μια δικαστική επίθεση της Ελλάδας, ζητώντας αποζημιώσεις απο τα ΜΜΕ;

Φυσικά τα ανθελληνικά δημοσιεύματα συνεχίζονται μέχρι να γονατίσουν οικονομικά την Ελλάδα. Και η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων βλέπει σίριαλ στο "χαζοκούτι". Πραγματικά αισθάνεσαι οτι η κατάσταση στη χώρα μας είναι απελπιστική.
Θυμηθείτε μόνο τα λόγια του γέρου Καραμανλή: "Μα ποιός τέλος πάντων διοικεί τη χώρα;"(το είπε λίγο πριν αυτοεξοριστεί).
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σήμερα. Κάποιοι άλλοι διοικούν τη χώρα.


















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή, 22 Φεβρουάριος 2009
Διασυρμός της Ελλάδας στον Διεθνή Τύπο

από τους"συνήθεις υπόπτους"Βρετανούς αλλά καί με Ελληνική βοήθεια..
.
Η Βρετανική εφημερίδα Observer αφιερώνει σήμερα το πρωτοσέλιδο των εξωτερικών ειδήσεών της, στο ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας της εφημερίδας στην Αθήνα,το οποίο ξεκινάει με την εκτίμηση πως "η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει το κέντρο της τρομοκρατίας στην Ευρώπη" (εικόνα ηλεκτρονικής έκδοσης) .
Βούτυρο στο ψωμί του ρεπορτάζ πάντως αποτελούν και οι δηλώσεις του Έλληνα πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξης κ.Χρυσοχοίδη ο οποίος επαναλαμβάνει την προ ημερών υποτιμητική για την κατάσταση στη χώρα δήλωσή του λέγοντας χαρακτηριστικά: "Φοβάμαι πως η κατάσταση θα χειροτερέψει.Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα δεν γίνονται πουθενά αλλού στην Ευρώπη.Γίνονται μόνο στην Καμπούλ!!"
Βέβαια η υπογράφουσα το εν λόγω ρεπορτάζ,ανταποκρίτρια του Guardian και του Observer κ.Έλενα Σμιθ μας έχει πλέον συνηθίσει σε ανάλογα δημοσιεύματα..

Να υπενθυμίσουμε πως ήταν η κ.Σμιθ η οποία στις 26/9 (δείτε πατώντας εδώ ) μετέδιδε τις "πληροφορίες" της για κίνημα ανεξαρτησίας της Κέρκυρας απ΄την υπόλοιπη Ελλάδα δίνοντας τροφή και στο BBC να ακολουθήσει μεγαλοποιώντας το θέμα 2 μέρες αργότερα (δείτε πατώντας εδώ ).
Επίσης η ίδια δημοσιογράφος σε άλλη ανταπόκρισή της στις 4/7/2008 σχετική με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και τις εξελίξεις μετά το Ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ,δήλωνε πως της ήταν "πολύ δύσκολο να μη νιώσει συμπάθεια για τους"Μακεδόνες" (it is hard not to feel a degree of compassion for Macedonians) ξεκινώντας παράλληλα μια συζήτηση στο blog πάνω στο ίδιο θέμα,στην οποία συμμετείχαν δεκάδες Σκοπιανοί,Άγγλοι και Έλληνες κ.α. (δείτε πατώντας εδώ)..

http://greece-salonika.blogspot.com/