ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Επιστολή αναγνώστη:

Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα απο την άνοδο στην Πρωθυπουργία της χώρας του κ. Σημίτη και του «Γιωργάκη» παρατηρείται μια αλλαγή στάσης στα εθνικά θέματα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ο παλιός και ο γιός του ο Ανδρέας, μπορούμε να πούμε οτι είχε σωστή και αξιοπρεπή στάση στα εθνικά θέματα. Δυστυχώς όμως παρατηρούμε οτι υπάρχει τώρα, μετά την διακυβέρνηση του κ. Σημίτη, μια διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ πρός Διεθνιστικές, πολυπολυτισμικές και ανθελληνικές θέσεις. Δυστυχώς ακολουθεί και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχει αντίκτυπο στην εκπαίδευσή μας.

Στις 15 του Φλεβάρη του 2006, ήρθε ομάδα εμπειρογνωμώνων απο την Τουρκία για να ελέγξει τα σχολικά βιβλία της Ελλάδας. Πόσοι Έλληνες το γνωρίζουν άραγε αυτό; Γνωρίζετε οτι αυτή την συμφωνία την υπέγραψε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με τον ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ; Γνωρίζετε οτι μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν έχει εφαρμόσει τίποτα απο αυτή τη συμφωνία και τα βιβλία της είναι γεμάτα ανθελληνικές αναφορές; Παρ’ όλα αυτά οι εμπειρογνώμονές της συνεχίζουν και έρχονται στην Ελλάδα και ελέγχουν τα σχολικά βιβλία προκειμένου να μην υπάρχουν μέσα σε αυτά αναφορές που προσβάλλουν τους Τούρκους.

Και για να μην πούν κάποιοι οτι κάνω προπαγάνδα στέλνω μαζί με την επιστολή μου και τα αντίστοιχα ΦΕΚ που πιστοποιούν την συμφωνία για τα σχολικά βιβλία.Επίσης στέλνω και μια παραπομπή για να διαβάσετε τι λένε σήμερα τα Τουρκικά σχολικά βιβλία για την Ελλάδα(http://www.madrev.com/site/index.php?option=com_content&task=view&id=203&Itemid=41)















Πραγματικά αυτά που συμβαίνουν στο τόπο μας, θυμίζουν τυρανικό καθεστώς. Κάπου στην «Πολιτεία» του ο Πλάτωνας, λέει οτι «στα τυρανικά καθεστώτα οι ηγέτες δεν ακολουθούν τη βούληση του Λαού τους...». Κάτι τέτοιο συμβαίνει τώρα και στο τόπο μας. Κάποιοι «εγκέφαλοι» παραπλανώντας το Λαό, εργάζονται υπονομευτικά ενάντια στη χώρα.



Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Όσο ήταν Υπουργός Παιδείας ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έφτιαξε μια επιτροπή, προκειμένου να αφαιρέσει απο τα σχολικά βιβλία, ό,τι ενοχλούσε τους Εβραίους. Όταν τελείωσε αυτή η εργασία, ο κ. Παπανδρέου βραβεύτηκε απο τις Εβραϊκές Αμερικάνικες Οργανώσεις. Αποσιωπήθηκε το γεγονός όμως απο τα ΜΜΕ. Δήλωσε επι λέξη ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου:
«I am proud to be here today among friends and colleagues... When I was Minister of Education a few years ago, I formed a committee whose task was to search all Greek school textbooks and remove any references that might be considered anti-Semitic»!!.. ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: «Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι σήμερα εδώ μεταξύ φίλων και συναγωνιστών. 'Οταν πριν λίγα χρόνια ήμουν υπουργός Παιδείας, έφτιαξα μία Επιτροπή που είχε έργο να ερευνήσει όλα τα ελληνικά σχολικά βιβλία και να αφαιρέσει όλες τις αναφορές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν Αντισημιτικές»!!!..
«American Jewish Committee» 2000


Πατήστε "Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου" για να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή διαμαρτυρίας του Α.Κατσαρού(συνταξιούχου εκπαιδευτικού).








Μην διερωτηθήτε καθόλου, για το αν οι Ισραηλινοί έφτιαξαν επιτροπή ώστε να αφαιρέσει τις ανθελληνικές αναφορές που υπάρχουν επιβεβαιωμένα στα σχολικά τους βιβλία.
Κατα περίεργο τρόπο, η πολιτική του κ. Σημίτη και του κ. Παπανδρέου(θα τρίζουν τα κόκαλα του πατέρα του και του παππού του με αυτά που κάνει) υϊοθετήθηκε απο τη Νέα Δημοκρατία κατα γράμμα. Βλέπουμε μια καθαρή μετάλλαξη και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Και το ακόμη πιο αξιοπερίεργο είναι οτι τα κομματικά στελέχη τους, δεν βλέπουν την αλλαγή πλεύσης του κόμματός τους, ξεχάσαν τις δηλώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και σαν πρόβατα, χωρίς αντιρρήσεις ακολουθούν τον αρχηγό τους.

Ποιός είναι ο σκοπός του κόμματος; Κατάληψη της εξουσίας; Αυτό που βιώνουμε είναι Δημοκρατία; Οι αποφάσεις ενός ανθρώπου κόντρα στην Λαϊκή θέληση είναι Δημοκρατία;
Πρίν μερικούς μήνες εκδόθηκε ανακοίνωση απο το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, οτι διοργανώνονται σεμινάρια στο Ισραήλ, σε καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς, τα οργανώνει πάλι η γνωστή κ. Ρεπούση και η γνωστή παρέα των «αριστερών» σε συνεργασία με Εβραϊκά Ιδρύματα. Οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι νηπιαγωγοί θα πάνε για μερικούς μήνες στο Ισραήλ γιατί πρέπει τα παιδιά μας να μάθουν τα ανατριχιαστικά βασανιστήρια, που υπέστησαν οι Εβραίοι απο τους Γερμανούς. Εν τω μεταξύ, στα ελληνικά σχολικά βιβλία, έχει αφαιρεθεί η Μικρασιατική Καταστροφή, τα εκατομμύρια Ελλήνων δηλαδή που πέθαναν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Ειπώθηκε μάλιστα απο τους ίδιους καθηγητές οτι αυτά πρέπει να σβηστούν για να ζήσουμε αγαπημένα με τους γείτονές μας. Πρέπει να αγαπήσουμε τους Τούρκους, τους Αλβανούς, τους Γερμανούς, τους Εβραίους. Έτσι απο τα σχολικά μας βιβλία έχουν σβηστεί όλα τα εγκλήματα των προαναφερθέντων λαών, εις βάρος των Ελλήνων.

Έλληνες καθηγητές ερεύνησαν τα σχολικά βιβλία των προαναφερθέντων χωρών και όχι μόνο δεν έχουν σβηστεί αλλά συνεχώς προσθέτουν γεγονότα, τα περισσότερα των οποίων είναι παραποιημένα και παρουσιάζουν τους Έλληνες σαν σφαγείς των Αλβανών, των Τούρκων, των Εβραίων. Εδώ είναι σημαντικό να αναφερθεί οτι την ώρα που κάποιοι ζητούν την κατάργηση των εθνικών εορτών, στο Ισραήλ γιορτάζουν την «Χανουκά» η οποία είναι η επέτειος της νίκης των Μακκαβαίων(3ος αιώνας π. Χ) εναντίον των Ελλήνων, που κατοικούσαν στη Παλαιστίνη απο την εποχή του Κάδμου. Συνεχίζουν εδω και 2300 χρόνια να θυμίζουν στα παιδιά τους αυτό το γεγονός. Το πως μας νίκησαν και μας έσφαξαν. Εμείς όμως δεν το διδασκόμαστε. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα είναι συνεχώς αιματοβαμμένη και αιματοκυλισμένη, γιατί η ιστορική αμνησία μας οδηγεί σε απανωτά λάθη. Φυσικά κανείς δεν κατηγόρησε για εθνικισμό το Ισραήλ.

Είναι τελικά αφελείς όλοι αυτοί που ομιλούν περι πολυπολιτισμικότητας. Εκτός αν θεωρούν οτι όταν μας σφάζουν οι άλλοι, είναι δημοκρατικό και γίνεται για το καλό της ανθρωπότητας και έτσι θα κερδίσουμε τον Παράδεισο. Ποιός Έλληνας γονέας άραγε προτιμά το παιδί του να διδάσκεται την ιστορία ενός άλλου λαού και όχι τη δική του. Ποιός το αποφάσισε αυτό; Κατα τα άλλα όλοι κόπτονται για Δημοκρατία. Και όλα αυτά γίνονται με χρήματα δικά μας. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Όλες αυτές οι παράξενες και αβάσιμες θεωρίες, έχουν περάσει στο Λαό μέσω των ΜΜΕ. Πρέπει οι Έλληνες να καταλάβουν οτι πρέπει να κλείσουν την τηλεόραση και να μην ενημερώνονται απο τα μεγάλα ΜΜΕ, που είναι ελεγχόμενα και εξαγορασμένα απο μεγάλες πολυεθνικές. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση μιας πρώην καθηγήτριας της Φιλοσοφικής Αθηνών, σε ένα κρατικό κανάλι: «για 40 χρόνια δίδασκα στους φοιτητές μου την Ινδοευρωπαϊκή θεωρία καταγωγής των Ελλήνων και τη θεωρία περί Φοινικικού αλφαβήτου. Λίγο πριν την σύνταξή μου ερεύνησα που στηρίζονται αυτές οι δύο θεωρίες και διαπίστωσα οτι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Απλώς τις προωθούσαν κάποια πανεπιστήμια του εξωτερικού».

Δυστυχώς χιλιάδες φοιτητές της κυρίας αυτής διδάσκουν στα παιδιά του Λυκείου οτι το αλφάβητο το πήραμε απο τους Φοίνικες και οτι είμαστε Ινδοευρωπαίοι. Ποιός καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης ή δάσκαλος θα ερευνήσει ή έχει τα προσόντα να ερευνήσει την αξιοπιστία αυτών των θεωριών; Ακόμη και τώρα, οι φοιτητές και τα παιδιά διδάσκονται αυτές τις θεωρίες σε όλες τις βαθμίδες και φυσικά κανείς Έλληνας πολιτικός δεν θα φτιάξει μια επιτροπή σαν αυτή που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου για χάρη των Εβραίων.
Τους τελευταίους μήνες υπάρχουν μαρτυρίες και απο μαθητές που φοιτούν στο Λύκειό μας. Στο σχολείο μαθαίνουν πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφιλος. Αν κάποιος τολμήσει και αμφισβητήσει αυτή τη θέση δεν θα τον επαινέσουν.

Αντίθετα θα τον πούν φασίστα, ακροδεξιό, εθνικιστή και απο ότι λένε τα παιδιά επηρεάζει και το βαθμό του.
Με λίγα λόγια ξαναγυρίσαμε πάλι στην εποχή του 60 και του 70, που κάποιοι θα βαθμολογούν τους μαθητές με το αν είναι αριστεροί ή δεξιοί.
Άλλος μαθητής είπε οτι κάποιοι προωθούν την πολυπολιτισμικότητα στο σχολείο. Τέθηκε απο καθηγητή το ερώτημα: «Θα παντρευόσασταν Αλβανό ή Αλβανίδα;» Τί ήθελε να τους πεί έτσι όπως ρώτησε; Χωρίς να το καταλάβει στοχοποίησε μια συγκεκριμένη εθνικότητα. Ελάχιστα παιδιά είπαν ναί, οι περισσότεροι δεν απάντησαν και ένας δύο είπαν όχι. Και φυσικά αφού ζούμε σε Δημοκρατία και οι καθηγητές μας είναι Δημοκράτες, συμπεριφέρθηκαν με δημοκρατικό τρόπο σε αυτά τα παιδιά που είπαν «όχι». Τους είπαν οτι αυτό είναι ρατσιστικό. Αυτός ο κ. Καθηγητής έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του αλλά οι άλλοι να μην έχουν το δικαίωμα να πούν την άποψή τους.
Η ερώτηση του κυρίου καθηγητού αφορούσε Αλβανούς και όχι γενικά και αόριστα αλλοδαπούς.

Επειδή άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη θα αναφέρω ένα διάλογο με μια κυρία καθηγήτρια φιλόλογο, το γεγονός είναι πραγματικό αλλά θα σεβαστώ την επιθυμία της για ανωνυμία. Ο διάλογος ήταν μεταξύ καθηγητών. Μια συνάδελφος του «προοδευτικού» χώρου υπερασπιζόταν την πολυπολιτισμικότητα. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη η οποία τώρα είναι φοιτήτρια. Ένας συνάδελφος καθηγητής της την ρώτησε «αν η κόρη σου ερωτεύοταν ένα Αλβανό θα το δεχόσουνα»; Άρχισε να το σκέφτεται λίγο και απάντησε: «Δεν θα ήταν και το καλύτερο(γιατί μέχρι εκείνη την ώρα συζητούσε για τα παιδιά των άλλων τι θα κάνουν και όχι για το δικό της)».

Σε επόμενη ερώτηση του συναδέλφου «αν η κόρη σας επέμενε και γινόταν ο γάμος και θα έπρεπε να της δώσετε ένας μέρος της περιουσίας σας. Τι θα κάνατε;». Τότε άρχισε να αισθάνεται άσχημα και είναι κατανοητή η δυσκολία της. Είπε οτι θα έψαχνε να βρεί μια νομική φόρμουλα ούτως ώστε να μην πάει η περιουσία της στον Αλβανό. Κατα τα άλλα είναι εύκολο να κατηγορούμε άλλους ως ακροδεξιούς και ρατσιστές.

Αυτό θυμίζει την επίδειξη του κ. Τσίπρα στην γιορτή της Δημοκρατίας που προτίμησε, κόντρα στο κατεστημένο να παρουσιαστεί με μια έγχρωμη. Θα παραδέχονταν όλοι τον «αντιρατσιστή» κύριο Τσίπρα, αντί να εκμεταλλευτεί την έγχρωμη δεσποινίδα για πολιτικό όφελος, να την παντρευτεί κιόλας και να έχει έγχρωμα παιδάκια. Ολοι θα τα αγαπάμε και θα τα θεωρούμε ισότιμα με τα άλλα Ελληνόπουλα, όπως και πραγματικά είναι. Είμαι αντίθετος στο ρατσισμό αλλά κυρίως στη στόχευση και στη πολιτική εκμετάλλευση του αντιρατσισμού. Με ενδιαφέρει η ουσία και όχι οι φιέστες.


Α. Φ. Κατσαρός, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Το email afkatsaros@gmail.com





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΕΧΩ ΟΡΑΜΑ είπε...

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας:

Έβγαλα τα σχόλια διότι υπήρξαν διαμαρτυρίες των καθηγητών του απο το γυμνάσιο-λύκειο Κασσιώπης στο Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Πρέπει όμως ο Σύλλογος να ερευνήσει το θέμα και να μην θαφτεί. Το μέρος μας είναι μικρό. Τίποτα δεν μένει κρυφό. Εχουν ακουστεί πολλά παράξενα πράγματα, απο γονεί και μαθητές.
Αληθεύει οτι παρουσιάζονται ταινίες που γελοιοποιούν την Παναγία; Ακούστηκε οτι τα παιδιά γελούσαν σε μια τάξη όταν έβλεπαν την Παναγία γυμνή. Αληθεύει οτι παρουσιάζονται ταινίες που στρέφονται κατά της Ελλάδος;
Προβλήθηκαν ταινίας για το Ολοκαύτωμα... Ρωτάμε: ταινίες για την Επανάσταση του 1821 και για το Επος του 1940 προβλήθηκαν;
Προβλήθηκαν ταινίες για την σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης;
Προβλήθηκαν ταινίες για τον Μέγα Αλέξανδρο;

Θέλουμε απο τους καθηγητές να πούν και στους γονείς ποιές ταινίες παρουσιάζουν στα παιδιά τους. Έτσι θα δούμε αν συμφωνούν και οι γονείς των παιδιών.

Το θέμα πρέπει να το ερευνήσει ο Σύλλογος για να μην πάρει μεγαλύτερη διάσταση. Αν τα παιδιά αισθάνονται οτι δεν βρίσκουν το δίκιο τους, θα φύγουν σταδιακά απο το σχολείο και το σχολείο θα κλείσει.