ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

Ένας φίλος έλεγε ότι όσο ψήφιζε την παράταξη του κ. Κατσαρού, «ο τάδε και ο τάδε» από την ηγεσία του αντίπαλου στρατοπέδου δεν του μιλούσαν. Ο φίλος μας λοιπόν μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισε να αλλάξει παράταξη και αποφάσισε να ψηφίσει την παράταξη του κ. Πανταζή. Τότε αυτοί που δεν του μιλούσαν ήταν «μέλι γάλα» σαν να μην τρέχει τίποτα αλλά σταμάτησαν να τον χαιρετούν αυτοί της παρατάξης του κ. Κατσαρού. Μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης από τον κ. Πανταζή, τόλμησε ο καημένος να κάνει λίγο κριτική. Τότε κάποιοι της παράταξης του κ. Πανταζή κάνουν ότι δεν τον βλέπουν και αποφεύγουν να τον χαιρετήσουν. Ο φίλος μας αισθάνεται άσχημα.

Νομίζετε ότι αυτό το κάνουν όλοι τυχαία; Όχι βέβαια. Έτσι καταφέρνουν και ασκούν ψυχολογική πίεση στον απλό πολίτη. Και σαν απόδειξη αυτού που λέμε, πηγαίνετε σε ένα δημοτικό συμβούλιο και θα δείτε πως στελέχη από αντίπαλα στρατόπεδα, «χαριεντίζονται», μιλάνε με «στόμφο» και ευγένεια. Μέχρι και κοπλιμέντα πέφτουν και από τις δύο πλευρές. Και όταν βρεθούν στο ίδιο εστιατόριο ή στο ίδιο καφενείο κερνούν ο ένας τον άλλον, τσουγκρίζουν τα ποτήρια στην υγεία των κορόϊδων που τους ψήφισαν. Μόλις έρθει η προεκλογική περίοδος, ανεβάζουν τους τόνους, φωνάζουν, απειλούν, βγάζουν τα άπλυτα στη φόρα και όλα αυτά για λίγες εβδομάδες. Και εμείς περιμένουμε τα επόμενα 4 χρόνια να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και μετά αρχίζει πάλι το «μπλα-μπλά» και επειδή ο κόσμος δεν έχει μνήμη πείθεται και τους ξαναψηφίζει.

Πάντα επίκαιρος ο Διονύσιος Σολωμός:

«Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε,

Πάντοτε ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε».


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα μην κανίς έτσι 2 μηδενικά πρόσθεσαν όλο και όλο.
Τώρα κανίς έτσι γιατί είναι 12.000 αντί για 1.200.000
Ι διάφορα είναι μονό 1.188.000, σιγά τα λεφτά.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΟΣ Π. ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Κ. ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΕ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ Κ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΕΡΙΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΤΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΚΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ???
(έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν ο νεώτεροι μια από τις ατάκες που έχουν γραφτεί στην ιστορία του δήμου μας από έναν πρώην αντιδήμαρχου του Μπαμπάτση...)